Oyun Haberleri

Naughty Dog’da cinsel istismar şoku!

Naughty Dog‘un çevre artisti ve çoklu oyuncu level tasarımcısı David Ballard, iş yerinde uğradığı cinsel taciz hakkında internete açıldı. 2015’in sonunda uğradığı bu tacizin kıdemli biri tarafından yapıldığını bu yüzden de işinden olduğunu belirten Ballard, konu hakkında Sony PlayStation insan kaynakları işe Şubat 2016’da görüştükten sonra ertesi gün stüdyodan kovulduğunu da ekledi. Ballard ayrıca sessizliğini koruması için $20.000 rüşvet teklif edildiğini ancak, kabul etmediğini söyledi.

Naughty Dog’da cinsel istismar şoku

Ballard, Naughty Dog’da iki kez çalıştı ve bir çok oyunda yer aldı. Uncharted 2, Uncharted 4 ve The Last of Us‘da görev alan geliştirici, ilk olarak 2009-2014 arası Naughty Dog‘da çalıştı. Sonrasında bir yıl Ubisoft San Francisco‘da çalışan Ballard, 2015 Mayıs’da Naughty Dog‘a geri döndü.

Aşağıdan Ballard’ın Twitter üzerinden yayınladığı yazıyı okuyabilirsiniz.

“2015 sonlarında Naughty Dog‘da çalışan kıdemli bir kişi tarafından cinsel tacize uğradım. İş çevrem bu olayın ardından çekilmez hale geldi. Şubat 2016’da iş erinde geçirdiğim sinir krizi sonucu işin içine Sony PlayStation İnsan Kaynakları da dahil oldu. Onlara iş yerinde cinsel tacize uğradığımı söylediğimde ertesi gün beni kovdular. Şirketin başka bir yöne ilerlediğini ve bana ihtiyaçları olmadığını belirttiler.

Bana $20.000 dolar teklif ederek konu hakkında sessiz kalmamı söylediler ve benden bir kağıt imzalamamı istediler. Tekliflerini reddettim. O günden beri tam 17 aydır işsizim. İş görüşmelerinde neden Naughty Dog‘dan ayrıldığımı sordukları zaman önümün kesildiğini belirttim ve cinsel tacize uğradığımı söylemeye utandım.

Bu konuyu şimdi açmamın sebebi ise son zamanlarda televizyon ve film sektöründeki insanların cinsel istismar hakkında açılması. Bu yaptığım en zor şey olabilir. Kimsenin oyun sektörüne duyduğum sevginin ve hayata duyduğum tutkunun önüne geçmesine izin vermeyeceğim.”

Sony veya Naughty Dog‘dan konu hakkında henüz bir açıklama gelmiş değil. Eğer bir gelişme olursa, kesinlikle aktaracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu