Basketbol oyunlarına ilginiz var, ancak karışık tuş kombinasyonlarıyla uğraşmak istemiyor musunuz? Alan savunması, perde, izolasyon, geçiş hücumu gibi tabirler size uzak mı beliyor. Atari salonlarının nostaljik havasını odanıza mı taşımak istiyorsunuz. Kolay tuş kombinasyonu (olabildiğince kolay) basit oynanış dinamikleri ile (ne kadar basit olabilecekse o kadar basit) Saber Interactive‘in geliştirdiği 2K‘nın yayıncılığını devraldığı NBA 2K Playgrounds 2 sizin için ideal oyun olabilir. Ancak beklentinizi çok da yüksek tutmayın.
NBA 2K Playgrounds 2 İnceleme
Arcade oynanış dinamikleri ile ön plana çıkan NBA 2K Playgrounds 2 oldukça basit kullanım şeması ile ön plana çıkıyor. Eskiler bilir, hani atari salonlarında sadece 2-3 tuşa basarak akrobatik hareketler eşliğinde çılgın smaçlar bastığımız oyunlar vardı ya, NBA 2K Playgrounds 2 ilk oyunda olduğu gibi, bu havayı yine koruyor. Basit birkaç tuşla oynanan oyunda, tek yapmamız gereken, olabildiğince fantastik sayıya imza atmak. Oyunda yaptığımız akrobatik smaçlar size sayı kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda rakibinizde de negatif etki yaratabiliyor. Örneğin, art arda sayı bulduğunuzda, rakibinizin üzerinde adeta kara büyü gibi bir etki yaratabiliyorsunuz. Ya da rakibinizin sayı atmasına bir kaç hücum peş peşe engel olduğunuzda, bloklar vurup savunma ribauntları aldığınızda, potanızın üstü buz tutuyor. Böylece rakibiniz potanızın üstündeki buzu kırabilmek için peş peşe isabetli şutlar atması gerekiyor. Bu ve bunun gibi eğlenceli dinamikler, oynanış mekaniğine de çeşitlilik getirmiş. Ancak çok da yeterli hissettirmiyor bu dinamikler. Oynanış mekaniklerinde bir eksiklik hissediyorsunuz.
Güncel ve emekli basketbol oyuncularının olduğu pek çok oyuncunun da yer aldığı oyunda, oyuna elimizdeki sınırlı basketbolcu kartları ile başlıyoruz. Kutu açma dinamiği gibi basketbolcu kartları açıp sadece açtığımız basketbolcuları maçlarda kullanabiliyoruz. Maçlar sonunda basketbolcumuzun seviyesi artıyor ve bir miktar da oyun içi para kazanıyoruz. Bu oyun içi parayı yeni basketbolcu kartları açmak için kullanabiliyoruz. Ancak özellikle Michael Jordan, Allen Iverson, Kobe Bryant, Stephen Curry gibi özel basketbolcular açmak istiyorsanız, deli gibi oyun iç para biriktirmeniz de gerekiyor. Çevrim içi maçlara da katılabildiğimiz oyunda, dört oyunculu çevrim içi maçlar, üçlük atma yarışmaları gibi etkinliklere katılabiliyoruz. Ancak üçlük atma yarışmasının çok da eğlenceli olduğunu söyleyemeyeceğim. NBA 2K Playgrounds 2 evet arcade bir oyun ama, şut attığınız hissini hiç yaşatmıyor size. Bir NBA takımı seçip normal sezon turnuvası düzenleyebiliyoruz. Bu düzenlediğimizi sezon turnuvalarına istersek çevrim içi arkadaşımızı da davet edip, tüm sezonu birlikte oynayabiliyoruz. Aynı şekilde davet ettiğiniz arkadaşınızla birlikte 3’lük yarışması da düzenleyebiliyorsunuz.
NBA 2K Playgrounds 2 ilk oyunun izinden giden bir oyun olsa da, ilk oyunun eğlencesini ikinci oyunda çok fazla bulamıyorsunuz. NBA 2K Playgrounds 2, oynanış dinamikleri basit ve eğlenceli. Herkesin oynayabileceği türden bir sokak basketbolu arcade oyunu. Her yaşa hitap eden bir oyun. Ancak içerik oldukça yetersiz ve oynanış süresi bu yüzden çok uzun değil. Üçlük yarışması gibi dinamikler de, oyunun arcade yapısına tam oturtulmadığı için anlamsız bir oyun modu olarak kalmış. Akrobatik hareketler yapmak dışında oyunda eğlenceli bir unsur yok. Bu akrobatik hareketleri de yetenekli oyuncularla yapmak istiyorsunuz. Ancak, oyun buna ilk etapta izin vermiyor. Oyun içi para biriktirmeli, ve yıldız oyuncu kartlarını açmalısınız. Yıldız oyuncuları açabilmek için, oyunun çok da dolu olmayan içeriğini ne kadar uzun bir süre oynayabilirsiniz orası soru işareti. Ya da mikro ödeme yapıp, oyuncu paketleri satın almalısınız. Yani mikro ödemeler bu oyunda da karşımıza çıkıyor. NBA 2K Playgrounds 2 Arcade oynanış mekanikleri ile eğlenceli olsa da içerik yönünden zayıf bir oyun.