Oyun Haberleri

NetEase, Quantic Dream’i satın alıyor

NetEase, Quantick Dream’i açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın almayı kabul etti. Çinli şirket tarafından yapılan basın açıklamasında, oyuncular tarafından çok sevilen yapımların (Heavy Rain , Detroit: Become Human ve Beyond: Two Souls) geliştiricisi olan Paris merkezli stüdyonun satın alım işleminden sonra bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

Quantic Dream, Çinli firma için Avrupa’ya atılan ilk adım olacak

Bu satın alma işlemi özellikle Quantic Dream’i Avrupa merkezli ilk NetEase stüdyosu yapacağı için firmanın büyüme planlarını hakkında devrim niteliği taşımakta. Geçtiğimiz günlerde stüdyo hakkında çıkan yıkıcı haberlerin ardından gelen bu satın alma hem stüdyo için bir nefes hem de Çinli firma için güzel bir adım niteliği taşımakta. Yakın tarihli haberlerde stüdyonun resmen zehirli bir iş yeri kültürü olduğu iddialı vardı. Şiddetli rekabet karşısında yetenekleri çekme konusunda da ciddi sorunlar yaşadığı belirtilmişti. Quantick Dream’in üzerinde çalıştıkları yeni oyunları Star Wars: Eclipse içinde oldukça güzel bir kaynak olmuş oluyor bu satın alma işlemi. 

NetEase, Quantic Dream’i satın alıyor

NetEase CEO’su ve direktörü William Ding yaptığı açıklamada, “Quantic Dream ile ortak vizyon, karşılıklı güven ve saygı ile heyecan verici yeni bir büyüme aşamasına başlamaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi.  Sözlerine “NetEase olarak, Quantic Dream’in tam potansiyelini  gerçekleştirmesini destekleme sözümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz” diyerek devam etti.

Quantic Dream kurucusu ve CEO’su David Cage şunları ekledi: “Bugün, çeyrek asırdır devam eden tam bağımsızlığın ardından stüdyomuz için önemli bir kilometre taşı. Bize teklif edilen paranın, önemli bir kısmını bize bu zamana kadar inanan ve yola devam eden çalışanlarımıza dağıtılması konusunda işlem yapılacak. Bu durum, bizi bugünkü başarılı stüdyoya dönüştüren herkesi ödüllendirme konusundaki kararlılığımızın bir kanıtıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu