Oyun Haberleri

Netflix oyun sektörüne mi giriyor?

Netflix oyun sektörüne mi katılacak? İddianın sahibi Bloomberg televizyonu, dev medya firmasının, EA’da uzun yıllar çalışan Mike Verdu’yu oyun yapımı ekibinin başına getirdiğini iddia etti. Gazeteye göre bu, Netflix’in oyun camiasına katılmak konusundaki ilk büyük adımı. Ayrıca firmanın bir Product Innovation Uzmanı ilanını yakın zamanda açtığına dikkat çekiliyor.

Amazon ve Google’ın da oyun sektörüne ilk adımlarını attıkları bugünlerde, Netflix’in aslında ilk oyununu çok daha önceden yayınlamış olabileceği ifade ediliyor. Black Mirror’un Bandersnatch isimli bölümü aslında interaktif bir oyundu. Birden fazla sonu ve izleyicilerin verebildikleri kararlar ile ile Black Mirror’un makaleye konu olan bölümü aslında bir Rpg oyunu ile ciddi benzerlikler içeriyordu.

Netflix oyun sektörüne mi giriyor?

PC Gamer ise, Netflix’in bu atılımına Witcher dizisinin gösterdiği başarının ön ayak olmuş olabileceğini iddia ediyor. Çok yakın bir tarihte CDPR ile ortak bir Witcher etkinliği dahi yayınlayan Netflix’in,  diziye olan popülerliğin arkasında Witcher oyunlarının yer aldığını düşündüğünü, ve bu sebeple oyun sektörüne katılmak konusunda ilk adımın atıldığını ifade ediyor.

Witcher’ın ikinci sezonu yaklaşırken, Netflix’in sürpriz bir oyun stüdyosu duyurması oyun gündemine sarsabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu