Sinema/TV - Haberler

Netflix reklam sistemine geçebilir

Netflix reklam sistemi getireceğini ve hesap paylaşımlarını kısıtlayacağını duyurdu. Bunun sebebi Netflix’in 2011 yılından bu yana ilk defa kazandığından çok abone kaybettiğini açıklaması. Yılın ilk çeyreği bilançosunu açıklayan Netflix 200.000 bin abone kaybettiğini belirtmek zorunda kaldı. Bunun üzerine netflix hisseleri %26’lık bir değer kaybı yaşadı. Yaşadığı kayıpları telafi etmek istyen Netflix, kullanıcı memnuniyetini ve şirket çıkarlarını dengelemeye çalışıyor.

Netflix reklam sistemi getirmeyi ve hesap paylaşımını kısıtlamak istiyor

Bu kaybın sebeplerini yatırımcılarına bir video ile açıklayan Netflix CEO’su Reed Hastings, Rusya’dan çekilmeleri üzerine 700 bin abone kaybettiklerini ve pandeminin de hala önemli bir rol oynadığını aktarıyor.

Netflix reklam sistemi getirmeyi ve hesap paylaşımını kısıtlamak istiyor

Pandemi başlangıcıyla, 2020 yılında Netflix kullanıcı sayıları ciddi anlamda yükselmişti. Ancak bu artışı diğer yıllarda koruyamamıştı. Pazara dahil olan Disney+, Amazon Prime, Paramount+ ve Youtube da rekabeti arttırdı.

Dizi, Belgesel ve Film yayıncılığında çığır açan Netflix’e göre 100 milyondan fazla abone, kullanıcı hesaplarını ev üyeleri haricinde de paylaşıyor. Şile, Kosta Rika ve Peru’da başlatılan pilot uygulama ile aboneler hesaplarını başkalarıyla paylaşabilmek için 2,99 Dolar daha ödemesi gerekiyor.

CEO, Hastings: “Çok hızlı büyürken bunun üzerine çok düşmüyorduk ama artık çok sıkıyız” diyerek ciddiyetlerini belirtti. Reklam uygulamasını da kullanıcıların kararına bırakmak üzere reklamlı ve reklamsız abonelik modelleri üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Bilindiği üzere Netflix Türkiye fiyatları geçtiğimiz günlerde zamlanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu