Oyun Haberleri

Netflix ve sosyal medya düzenleme detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı bir açıklamada sosyal medya platformlarına yapılacak düzenleme için düğmeye bastıklarını dile getirmişti. İşte bu açıklama sonrasında düzenlemenin nasıl olacağı ile ilgili bazı detaylar da belli oldu.

Netflix, Whatsapp ve sosyal medya BTK kararlarına bağlanıyor

[reklam=496]

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemi ile düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşmuş ve şu ifadelere yer vermişti; “83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum” 

İşte bu kapsamda harekete geçildiği gibi 5651 ve 5809 kanunlarında değişikliğe gidileceği ve BTK yetki kapsamının genişletileceği belirtildi. yapılacak bu düzenlemeye göre BTK, kamu yararını gerekçe göstererek birçok platform hakkında engelleme, kısıtlama ya da belli bir içeriği kaldırma kararı verebilecek. Bu platformlar arasında Netflix, Whatsapp ve Telegram gibi platformlar dışında sosyal medya kanalları da bulunuyor.

Bahsi geçen platformların temsilci zorunluluğu olacak. Yine aynı şekilde BTK’nın ilgili platformların ofislerinde denetim yapabileceği, hatta bu denetimlerin jandarma ile birlikte yapılabileceği de gelen detaylar arasında. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu