Oyun Haberleri

NGP (PSP2) satın almak için 10 sebep!

NGP ile ilgili bugüne kadar yapılan haberlerin hepsi kusursuz görünüyor. Sony bu kez hatalarından ders almışcasına iyi donanıma sahip bir el konsolu ile piyasayı sallamayı planlıyor. Tabi Sony’den müzik dinlemek, multi-touch dokunmatik ekranla “swipe” yapabilmek ve en önemlisi büyük oyunları bu konsolda oynayabilmekten azını beklemiyoruz. Sonuçta elinizin altında bu kadar güç olunca taşınabilir konsollar arasında büyük bir devrim olacağını tahmin etmek zor değil. Tamam konsol çok güzel ama bakalım bizlere bu konsolu aldıracak oyunlar ilk etapta neler?

NBA 2K12

NBA 2K11 çoğu insan için gelmiş geçmiş en iyi basketbol oyunu olarak kabul görüyor. hatta ve hatta spor oyunlarını sıkıcı bulanlar bile bu oyuna karşı sempati besliyor diyebiliriz. Hal böyle olunca bu oyunun yeni versiyonunun NGP’yi es geçmesi utanç verici olmaz mıydı?

Assassin’s Creed 3

Assassin’s Creed 3 önceki iki oyundan Ezio’nun hikayesiyle devam etmeyecek biliyoruz. PSP’ de oynadığımız AC: Bloodlines belki serinin el konsollarına taşınması için bir adım olarak kabul edilebilir ama CPU gücünün düşük olması bizi bu devasa dünyadan alıkoyan bir engeldi. Şimdi yeteri kadar CPU gücümüz var, neden bütün oyun deneyimini el konsolunda yaşamayalım ki?

Bioshock Infinite

Oyun hakkında çok bilgi olmasada NGP’nin iki analog kontrolöre sahip olması heyecanlandırmak için yeterli oluyor. Buna bir de arka panelin dokunmatik olacağını da eklersek büyük bir beklenti içerisinde olmak yanlış olmaz.

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts: Birth By Sleep, PSP platformunun en iyi oyunlarından biriydi. Daha sonra PS2 de kontrolörlerin çift analog çubuğa sahip olmasıyla kontrol sistemi değişmişti ve işler çok daha kolaylaşmıştı. Şimdi NGP ve Kingdom Hearts 3 geliyor, biz de aynı kontrol sistemini bu el konsolunda göreceğimizi umuyoruz.

Rage

ID Software, Rage oyununun kullandığı id Tech 5 motorunun, iPhone’da bile 60 fps ile çalışabildiğini göstermişti. Oldukça güzel grafiklere sahip olmasına karşın böyle bir performans vermesi bizleri şaşırtmıştı. Aynı başarıyı NGP’nin 4 çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemcisindede görmek için sabırsızlanıyoruz.

Saint’s Row 3

GTA IV ü bir kenara koyun, her oyun konsolu onun gibi bir oyuna ihtiyaç duyar. Fakat bugünlerde bu aşk biraz hedef değiştirdi gibi görünüyor. Saint’s Row’un NGP için yayınlayacağı sürümü, ucu açık ve lineer olmayan senaryo işleyişiyle, bütün silahlarıyla, sürekli etkileşim içinde olacağınız devasa şehriyle büyük bir başarı abidesi olacak gibi duruyor.

Uncharted

Nathan Drake, yeteneklerini sergilemek amacıyla NGP ile anlaştı desek yeridir. NGP’nin tüm fonksiyonlarını oyuna adapte etmeyi başaran yapımcı firma, arka touch pad ile tırmanma, gyro ile hedef alma gibi özellikleriyle oyuncuların başını döndürecek gibi.

Mass Effect 3

PS3 ve Xbox360 kontrolörleri üzerlerindeki iki analog çubuk ile FPS ve TPS oyunlarına tam yeterli olmayan bir destek sunuyorlar. Oyunda çoğu şeyi seçebilmek adına iki analog dışında bir çok tuşa basmak zorunda olmanız da oyuncuyu zorlayan etkenler arasında. NGP’nin eşsiz kontrol sistemi, eşsiz diyorum çünkü henüz bir örneğini tam anlamıyla görme şansımız olmadı, yapımcılara aslında bugüne dek denenmemiş kontrol seçeneklerini oyunculara sunma fırsatı sağladı. Bakalım yapımcılar derslerine iyi çalışacaklar mı?

Final Fantasy VII (Yeniden Yapılıyor)

Yeni oyuncular olmasa da eski kurtlar Final Fantasy VII dendiğinde saygı duruşuna geçmeyi ihmal etmezler. Şimdi o eski kurtlar oyunun yeniden yapıldığını ve bunun NGP platformunda satışa sunulacağını öğrendiklerinde ne yapacaklar merak konusu. Modern, HD grafiklerle FFVII’ mı? Hemen siparişi vermek gerek.

Modern Warfare 3

NGP’nin belki de en önemli oyunu denebilir. Çünkü ak koyun kara koyun burada ortaya çıkacak. Dahası elinizde NGP, okulunuzun kantininde ya da toplu taşıma aracında CoD oynarken oldukça dikkat çekeceğiniz kesin. NGP’nize sahip çıkın bizden söylemesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu