Nintendo, yaptığı ve/veya yapacağı herhangi bir potansiyel satın almanın, şirketin “hızla ilerleyen teknolojik yeniliğe” ayak uydurma ihtiyacından kaynaklanacağını söyledi.
Japonya merkezli Nintendo’nun altıncı ve şu anki başkanı Shuntaro Furukawa, Perşembe günü tam yıllık kazanç sonuçlarının yayınlanmasının ardından bir basın toplantısında şirketin 1 trilyon ¥’lik (9,2 milyar $) planlarını tartıştı. “Finansal istikrarı sağlamak için nakit rezervi sağlamamız gerekiyor, ancak hızla gelişen teknolojik yeniliğe yanıt vermemiz “zorunlu” hale gelirse, mevcut teknolojilere sahip şirketleri satın alabiliriz” dedi. (Nikkei) Aynı zamanda Şubat ayında yaptığı açıklamada ise satın almalar yoluyla Nintendo’nun geliştirme ekiplerinin boyutunu artırmanın doğru olmayacağını, çünkü bunun daha yüksek kaliteli bir geliştirme kadrosuyla sonuçlanmayacağını söylemişti.
Nintendo önümüzdeki dönem için planlarından bahsediyor
Potansiyel hedeflerin tamamının “Nintendo’nun sağladığı eğlencenin değerini iyileştirip iyileştiremeyeceğine” göre belirleneceğini söyledi. Nintendo, Ocak ayında Luigi’nin Mansion 3 geliştiricisi; Vancouver, Kanada merkezli Next Level Games’i satın almıştı. Bu girişim, Nintendo’nun on yıldan uzun süredir ilk satın alması olarak biliniyor. Next Level Games son 15 yılda Mario Strikers Charged, Punch Out, Metroid Prime: Federation Force ve Luigi’s Mansion 2 dahil olmak üzere birkaç Nintendo serisi üzerinde çalışmıştı. 2019’da da oldukça beğeni toplayan Luigi’s Mansion 3’ü piyasaya sürmüştü ve ilk yılında yaklaşık 8 milyon kopya satmıştı.
Shuntaro Furukawa satın alım için: “Bu çeşitli yazılımlar geliştirmek için uzun yıllardır birlikte çalıştığımız bir ortak; geliştirmenin kalitesini ve hızını, onu bir yan kuruluş yaparak ve gerekirse birlikte çalışarak artırabileceğimize karar verdik” dedi ve ekledi: “Sadece körü körüne şirket satın almıyoruz çünkü geliştirme kaynakları istiyoruz. İşimizin ölçeğini genişletmenin, Nintendo’nun sağladığı eğlencenin değerini gerçekten artıracağını düşünmüyoruz.”
Furukawa ayrıca Perşembe günü yaptığı açıklamada, küresel yarı iletken kıtlığının Nintendo’nun Switch üretim çabalarını engellediğini söylemişti. Üretim hacmini etkileyen en büyük eksikliklerden birinin yarı iletken eksikliği olduğunu biliyorduk. Sony’nin CFO’su Hiroki Totoki de buna benzer fakat “iyimser” bir açıklama yapmıştı. Akıllı telefonlardan otomobillere kadar tüm tüketici elektroniği endüstrilerini etkileyen bu sorun hakkında özel açıklamalar yapan Totoki, Sony’nin bu sorunla başa çıkabileceği araçlara sahip olduğunu öne sürmüştü.
- İlginizi çekebilir: Yeni PlayStation 5 modeli 2022’de çıkabilir