Oyun Haberleri

Nintendo W-Fi bağlantısı 5 milyon kullanıcıyı aştı



“NINTENDO DS ONLINE OYUN SERVİSİ” 5 Milyon kullanıcıyı aştı. Bu ayrıca 200 milyon online oyun anlamına geliyor!



Nintendo® Wi-Fi Bağlantısı birkaç gün ara ile iki farklı rekor kırdı. Dünya çapında Kasım 2005’de başlayan kablosuz bağlantı sistemine 5 milyon unique Nintendo DS™ kullanıcısı giriş yaptı. Bu kullanıcılar birbirleri ile 200 milyon oyun oynadılar. Dünya çapında bu servis üzerinden aralarında Animal Crossing®: Wild World, Mario Kart® DS, Metroid® Prime Hunters, Pokémon® Diamond ve Pokémon Pearl’ün de bulunduğu 65 oyun oynanabiliyor.



Nintendo Amerika Başkanı Reggie Fils-Aime konu ile ilgili olarak “Nintendo DS oyuncuları dünya çapında kullanması kolay ve ekstra bir ücrete gerek olmayan Nintendo Wi-Fi Bağlantı servisini kullanıyor, bu rakamlar servisi kullanan oyuncular arasındaki uzaklığa rağmen saatlerce süren ve beraber yaşanan eğlenceyi temsil ediyor.” dedi.



Bağımsız NDP Group’un araştırmalarına göre DS Nisan ayında da dünyada en fazla satan konsol oldu ve sadece Amerika’da 470,000 adet sattı. Bu günde neredeyse 16,000 DS anlamına geliyor.



Nintendo DS ayrıca sterotip oyuncu profilini de değiştiriyor. Nintendo’nun demografik araştırmalarına göre son 18 ayda DS alan bayanların sayısı %42, 30 yaş üstü kullanıcıların sayısı %127, 35 yaş üstü kullanıcıların sayısı ise %212 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu