Oyun Haberleri

Nintendo Wii yeni nesil bir konsol olmayacak!

Haber için Tyler Durden nick’li arkadaşımıza teşekkür ederiz.

Nintendo başkanı Satoru Iwata, Japon haber servisi Nikkei Business ile yaptığı Tech On! söyleşisinde, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Amacımız yeni nesil bir konsol yapmak değil.” diyen Iwata, sözlerine şöyle devam etti:
“Yeni nesil konsol deyince, insanların aklına önceki konsolların devamı gelir. Oysa şu anki konsolumuzu genişletmeye çalışırsak, bu pazardaki payımızı büyütmez, aksine küçültür.”

Wii’yi şu aralar süren yeni nesil konsol çekişmesinden uzak tuttuğunu söyleyen Iwata, oyun yapısını karmaşıklaştırmanın çok deneyimli olmayan oyuncuları oyundan soğuttuğunu, kendi hedeflerinin ise en acemi oyuncuların bile haz alacağı oyunların olduğu bir konsol çıkarmak olduğunu belirtti.

Wii’nin en çekici özelliklerinden biri olarak da online network WiiConnect24’ü kısaca özetleyen Iwata; Xbox Live’in aksine, Wii’nin networke 24 saat bağlı kalacağını, Nintendo’nun da oyunculara hoş sürprizleri, yeni demoları, konsol kapalıyken bile göndereceğini söyledi.

“Bir düşünün, gece yatıyorsunuz, bu sırada Nintendo aylık demoları konsolunuza gönderiyor. Sabah uyandığınızda konsolun ışığının yanıp söndüğünü görüyorsunuz ve yeni demoların geldiğini anlıyorsunuz. Güne güzel bir başlangıç olmaz mıydı?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu