Oyun Haberleri

Nvidia çıkışta

Jon Peddie Research (JPR) tarafından yayınlanan rapora göre Santa Clara, Kaliforniya merkezli şirket tarihinin en başarılı dönemlerinin birini yaşıyor.



Yılın bu çeyreğinde grafik çipi satışları bir önceki çeyreğe göre 4.2 milyon adet artarak 76 milyon adet olarak gerçekleşti. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre %11.2’lik artışa da tekabül etmekte.



AMD’nin bünyesine katılan ATI ise tüm alanlarda rakibine pazar payı kaptırdı. Yılın ikinci çeyreğinde masaüstü pazarının %26’sına sahip olan şirketin pazar payı üçüncü çeyrekte %22’ye düşerken Nvidia’nın %24’ten %25’e yükseldi. Intel, G serisi çipsetlerinin entegre grafik çipleri sayesinde %35’lik pazar payıyla liderliğini korudu. Ekran kartlarında ise ATI’nin pazar payı %48’den %43’e düşerken Nvidia %51’den %57’ye tırmandı.



Dizüstü pazarında da benzer durum yaşandı; ATI’nin pazar payı bir önceki çeyreğe göre %31’den %24’e düşerken Nvidia payını %11’den %19’a arttırarak büyük başarı kaydetti. Intel ise %51’e geriledi. Ayrı (anakarta entegre olmayan, anakart üzerindeki slota takılan) mobil grafik işlemcilerinde ise ATI sene başındaki %75’lik pazar payını mumla arıyor; geçtiğimiz çeyrekte %47’lik pazar payıyla bu segmentte Nvidia’ya ilk kez liderliği kaptırdı (%53). Bu segment, dizüstü pazarının %23’üne karşılık geliyor ve dizüstü pazarı grafik çipi pazarının %30’luk kısmına tekabül ediyor.



ATI’nin bu başarızlığının AMD bünyesine katılmasından sonra gelmesi ilginç olarak yorumlanırken AMD’nin Centrino platformuna rakip olarak hazırladığı Yokohama platformunun ATI’nin pazar payını bir miktar arttıracağı kesin.



Kaynağa ulaşmak için tıklayınız


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu