Oyun Haberleri

Nvidia, GeForce Now konusunda geri adım attı

Uzun süredir internette tartışma konusu haline gelen konu Nvidia tarafından açıklığa kavuşturuldu. GeForce Now hizmetini Türkiye’den kullanmak istemeyen kullanıcılar, Avrupa sunucularında hizmet almaya devam edecek. Türkiye sunucularına zorunlu geçiş kararında geri adım atıldı. Ayrıca yurtdışı sunucularından Türkiye sunucularına geçmek isteyen kullanıcılar için de ilk yıl boyunca abonelik ücreti 50 Türk Lirası olacak.

Nvidia GeForce Now zorunlu geçiş kararı kaldırıldı

[reklam=496]

Nvidia’nın geçtiğimiz günlerde Turkcell işbirliğiyle duyurduğu GeForce Now powered by Game +, önce fiyatı nedeniyle tartışma konusu oldu. Daha sonra bütün bu olanlar yetmezmiş gibi Avrupa sunucularındaki kullanıcıları zorunlu olarak Türkiye sunucusuna geçirme kararı aldılar. İnternette hem yayıncılar hem de oyuncular tarafından yoğun tepki alan Nvidia bu konuda geri adım atmışa benziyor. Dün gece saatlerinde yaptıkları duyuruyla değişikliklerden bahsettiler.

Avrupa sunucularında Founder hesabı olan oyuncular, artık Türkiye sunucusuna geçip geçmeme konusunda kendi seçimlerini yapabilecekler. Eğer gelmek isterlerse ilk yıl boyunca aylık ücretleri 50 Türk Lirası olacak. Türkiye sunucusunda abonelik almak isteyen kullanıcılar için ise Premium üyelik ayda 74,9 TL fiyatıyla satılıyor.

Önce fiyatlarıyla, sonra hamleleriyle gündeme geldi

Turkcell işbirliğiyle Türkiye sunucuları açılan GeForce Now hizmeti, ilk etapta fiyatları nedeniyle oldukça büyük tepki toplamıştı. Avrupa sunucusundan Euro ile satın alındığında Türkiye sunucusundaki fiyatından daha uyguna gelen hizmet, bunun üzerine bir de radikal bir karar almıştı. Avrupa sunucularında aktif üyeliği bulunan kullanıcılar, herhangi bir seçenek sunulmaksızın Türkiye sunucularına geçirilecekti. Bu da herhalde bardağı taşıran son damla oldu ki tepkiler çığ gibi büyüdü ve Nvidia’ya kadar ulaştı. 

Dün gece yapılan açıklama NVidia tarafından geliyor, Game+ konu hakkındaki sessizliğini koruyor. Sonuç olarak ise Avrupa’dan Türkiye sunucularına geçiş tercih meselesine dönüşmüş durumda. Oyuncuların tepkisi meyvelerini verdi.

Nedir bu hizmet?

Nvidia GeForce Now, stream yöntemiyle Nvidia’nın yüksek hızlı bilgisayarlarından oyun oynamanızı sağlayan bir abonelik sistemi. Basitçe eğer oyuna sahipseniz bu aboneliği satın alarak oyunu Nvidia’nın uzaktaki bilgisayarından kendinize yayın ederek oynuyorsunuz. Bu da sisteminizin yetmediği oyunları oynamanıza olanak sağlıyor. GeForce Now için ne kadar internet lazım? Derseniz, akıcı bir deneyim için en az 25mbps hızında internetiniz olması gerekiyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu