Teknoloji Haberleri

NVIDIA RTX Voice, gürültü engellemenin yeni yolu

Nvidia, yayıncılara, sesli sohbetleri sık sık yapanlara ya da youtuberlara desteği kesmiyor. Yayıncılar için Nvidia NVENC H.264(new) video kodlayıcı özelliği ile ekran kartları üzerinden daha kaliteli ve performanslı yayın yapılmasına izin veren firma şimdi de elini sese attı. NVIDIA RTX Voice ortaya çıktı!

NVIDIA RTX Voice, klavye seslerinin ya da ortam gürültüsünün önüne geçmeyi hedefliyor. Elbette bu özelliği aktif etmenin donanımınız üzerinde negatif bir etkisi azda olsa olacak. AI ile geliştirilen eklenti NVIDIA RTX GPU çözümlerinden güç almakta. Yani örnek vermek gerekirse GTX 1060 ile bu özellikten faydalanamıyorsunuz. Artık pek çok insanın kendi çapında da olsa yayın açtığını ya da video çekip yüklediğini düşünürsek bu tarz hareketler firmanın elini güçlendirecektir.

Yüksek ortam seslerini ya da arka plan gürültüsünü bastırabilen eklenti sesin daha kolay anlaşılması konusunda da yardımcı olmakta. Beta sürümünde olan RTX Voice, NVIDIA GeForce veya Quadro RTX grafik kartlarına ihtiyaç duymakta. Yazılımı kullanmak için 410.18 veya daha yeni bir sürücüye ihtiyacınız var. Ayrıca Windows 10 kullanmak zorundasınız.

NVIDIA RTX Voice, gürültü engellemenin yeni yolu

Geçtiğimiz haftalarda Krisp tarafından sağlanan gürültü engelleme özelliğini teste sokan Discord, genel anlamda oyuncular tarafından pek başarılı bulunmamıştı. NVIDIA RTX Voice’i test etme şansına henüz ulaşamadım. Lütfen eğer test ederseniz yorumda bulunmayı unutmayın.

RTX Voice’in nasıl kullanılacağı ile ilgili ayarlar detaylı olarak neredeyse tüm yayın programları için anlatılmış durumda. COVID-19 yüzünden RTX 3000 serisi ekran kartlarının tanıtımını geciktiren firma, yeni nesil GPU çözümlerini ne zaman tanıtacağı konusunda hâlâ bir açıklama yapmış değil. Oyun konsollarına getirilen zamdan sonra oyuncular için oyun oynamak bir adım daha uzaklaşmışken dolarında sürekli olarak yükselmeye devam etmesi ve dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin bir süre daha devam edecek olması neredeyse her alanda yeni sıkıntılar doğuruyor.

Nvidia RTX Voice’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Daha fazla detaya ise buradan ulaşabilirsiniz. Eklentinin desteklediği uygulamalara ise aşağıdan bakabilirsiniz. Yüksek mikrofon ücretlerinden Nvidia’nın sizi kurtarması dileği ile!

NVIDIA RTX Voice tarafından desteklenen uygulamalar

  • Discord
  • OBS Studio
  • XSplit Broadcaster
  • Twitch Studio
  • WebEx
  • Zoom
  • Slack
  • Skype
  • Google Chrome

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu