Oyun Haberleri

Office 2007 iyi satarken Vista hayal kırıklığı

Microsoft için 2007 yılı oldukça başarılı olabilir. Zira bu sene içerisinde sadece yeni işletim sistemi Windows Vista’nın satış başlangıcı yapılmakla kalmayıp Office 2007 ile de sevilen ofis programının on ikinci sürümü müşterilere tanıtılmış oldu.



Amerikan NDP Group’un bazı analistlerinin en yeni tahminlerine göre Office’nin en yeni sürümü pazarda yer almasının hemen akabinde müthiş satış rakamlarına ulaşabildi. Buna göre Office 2007’nin satış rakamları, selefi Office 2003’ün aynı zamanda ulaştığının tam yüzde 108.3 üzerinde seyretti. Microsoft’un yeni Office’yle ulaştığı dolar hasılatı %106.3 artış gösterdi.



Aynı zamanda Office ürünün ortalama tutarı %1.1 düşerek 206.93 Dolar seviyesine indi. Bu fiyat düşüşünün saiği – her ne kadar asgari de olsa – NPD Group’un analistlerinin beyanına göre her şeyden önce daha hesaplı olan öğrenci ve ev kullanıcısı sürümlerinin yükselen satış rakamları oldu. Fakat Microsoft ticari sektörde de satışlarını yükseltebildi. Böylelikle Office 2007’nin satış rakamları selefine nazaran %61.3 arttı.



Bu, Microsoft için kesinlikle gayet başarılı bir netice; zira Redmond konsern merkezinde yüzde yüzün üzerinde artış kesinlikle hesaplanmamıştır. Bu yüksek rakamların diğer bir sebebi de bilhassa tüketici sahasında Microsoft’un daha geçtiğimiz senenin sonundan itibaren Office 2007’yi kurumsal müşterilerine satmaya başlaması ve böylelikle birçok nihai müşterinin de yeni işlevleri tadabilme fırsatını yakalayabilmesi olabilir. Selefi Office 2003’e göre baştan başa elden geçirilmiş kullanıcı arayüzünün de birçok müşteriyi Office’nin on ikinci sürümünü almaya sevk etmiş olması muhtemel. Neticede basit bir UI değişimi bile normal kullanıcılarda büyük bir yenilikmiş tesiri yapıp satış sürecine götüren artı bir değer teşkil etmiş olabilir.



Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows Vista’da ise durum oldukça farklı. Öyle ki, ilk hafta satışları selefi Windows XP’ye nazaran takribi %59’luk bir düşüş gösteriyor. Vaziyet, NPD Group’un Windows Vista için de yayınlamış olduğu rakamlarla anlaşılıyor. Fakat bu rakamlar sadece perakende sürümleri için geçerli; yeni bilgisayarlarla teslim edilen OEM dağtımlarıyla nihai müşterilerce System Builder Version olarak edinilmiş sürümler dikkate alınmamış.



Windows XP ve Windows Vista’nın satış rakamları arasındaki fakr NPD Group’e göre her şeyden önce yeni işletim sisteminin yükselen sistem talepleriyle alakalı. Buna göre çoğu müşteri şu anlık kararsız ve bilgisayarının Vista’yı tüm işlevleriyle sorunsuzca çalıştırıp çalıştıramayacağını tam olarak bilmiyor. Halihazırda trend bu sebepten daha çok üzerinde Vista yüklü tamamiyle yeni bir bilgisayar satın almaya yönelik. Bu etki sezilebiliyor da, zira analistlerin ifadelerine göre satılan bilgisayar rakamları Windows Vista’nın startı itibariyle yaklaşık %67 artış gösterdi. Bu sebepten yeni bir işletim sisteminin başarı ölçümü için sadece perakende fiyatları dikkate almak yanlış neticeler doğurabilir.



Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu