Teknoloji Haberleri

Ölen kızına sanal gerçeklik dünyasında kavuştu

Geçtiğimiz hafta Kore televizyonunda ölen kızına sanal gerçeklik dünyasında kavuşan bir anneye yer verildi. Meeting You isimli bu programda sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak ölen kızın tamamen kopyalanmış bir versiyonu kullanılarak annenin onunla temasına yer verildi. 

Ölen kızına sanal gerçeklik dünyasında kavuştu

Üstelik bu teknoloji tamamen görünüm ile sınırlı kalmadı. Animasyonları, seslendirmesi ve hareketleri ile alışılmış sanal gerçeklik dünyasından bir adım daha ileri gidildi. Üstelik anneye takılan ve dokunmaya duyarlı özel eldivenler yardımı ile sanal gerçeklik dünyasındaki kızına teması da sağlanmış. oluşturulan özel VR yazılımı ile birlikte kızın da anne hareketlerine tepki verdiği ve beraber vakit geçirebildikleri gözüküyor.

Açıkçası bu durum hem duygusal hem de diğer yönlerden izleyicilerin ve doğal olarak benim de kafamı karıştırmış durumda. Ailenin acısı tabi ki tarif edilemez. Zaman zaman kalp naklinin yapıldığı çocuklarının kalbinin sesini dinlerken üzüntü ve sevinci bir arada yaşayan ebeveynlerin görüntülerine tanıklık edebiliyoruz. Kızıyla vakit geçirmek, ona belki de son vedasını etmek olarak düşünülebilir. Aynı zamanda bu durum hem teknolojinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor hem de insanı ikilemde bırakmaya neden oluyor. Tabi işin televizyon programında yayınlanması da başka bir konu. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu