Oyun Haberleri

Oyun işçileri sendikası, Quantic Dream’i ifadeye çağırdı

Fransız Oyun İşçileri Sendikası Quantic Dream çalışanlarını taciz iddiaları nedeniyle ifade vermeye çağırdı. Geçtiğimiz yıl Fransa menşeli geliştirici firma Quantic Dream, çalışma ortamında yaşanan, taciz, ve ırkçılık iddiaları ile gündeme gelmişti. Eski Quantic Dream çalışanı, çalışma ortamının rahatsız edici ve toksik olduğunu belirterek, geliştirici firmaya dava açmıştı.

Oyun işçileri sendikası, Quantic Dream çalışanlarını ifadeye çağırdı

Quantic Dream geçtiğimiz yılı bu suçlamalarla savaşarak geçirmişti. Bu iddialarla ilgili olarak, Oyun İşçileri Sendikası, Quantic Dream çalışanlarını ifade vermeye davet etti. Sendika işçilerin ifadelerine dayanarak Quantic Dream çalışma ortamında nelerin yaşandığını anlamaya çalışacak. Oyun İşçileri Sendikası konu ile ilgili bir de açıklama paylaştı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bahsi geçen suçlamalar yasaların da en yüksek cezalarla yaptırım uyguladığı suçlar arasında yer alıyor. Ancak görüyoruz ki bu suçlar birkaç yılda bir tekrarlanıyor.”

Geçen yaz, Quantic Dream, e-posta yoluyla yayılan, çalışanların uygunsuz şekilde çekilmiş resimleriyle ilgili açılan davayı kaybetmişti.  Ocak 2018’de, üç Fransız medya kuruluşu, şirkette toksik bir çalışma kültürü, cinsiyetçilik, ırkçılık ve fazla mesainin yaygın olduğunu bildiren ortak bir soruşturmanın sonuçlarını yayınladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu