Oyun Haberleri

Oyuncular Microsoft’a dava açtılar

Microsoft’ın yılan hikayesine dönen Activision-Blizzard’ı satın alma sürecine bir engel de oyuncular tarafından konuldu. Amerika’da geçtiğimiz günlerde Activision-Blizzard’ın satın alımını engellemek için Microsoft’a dava açtıkları ortaya çıktı.

Oyuncular Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın almasına karşı çıkıyor

Bloomberg‘de yer alan habere göre, San Francisco’da açılan federal antitröst davası, Federal Ticaret Komisyonu’nun dünyanın en büyük oyun yayıncılarından biri olan Activision-Blizzard ile Xbox konsolu üreticisi arasındaki birleşmeyi engellemek için açtığı davadan iki haftadan kısa bir süre sonra geldi. Oyuncular şirketlerin işlemi tamamlamasını yasaklayan bir mahkeme kararı istiyor.

Birleşmenin Microsoft’a oyun endüstrisinin çeşitli düzeylerinde “rakipleri geride bırakmak, üretimi sınırlamak, tüketici seçimini azaltmak, fiyatları yükseltmek ve rekabeti daha da engellemek için” yeterli etki sağlayacağını düşünen oyuncular bu konuyu mahkemeye taşıdılar.

Şikayete göre planlanan birleşme, Microsoft’a konsol, PC, bulut tabanlı ve mobil oyun gibi sektörün örtüşen ürün pazarlarında büyük bir güç sağlayacak. Teknoloji devinin ayrıca üst düzey “AAA” oyunları, abonelik hizmetleri ve konsolları kapsayan pazarlarda da avantaj elde edeceği iddia ediliyor.

Microsoft’un satın almasının sonucunda ortaya çıkan karmaşanın sebepleri üzerine hazırladığımız “Ne olacak bu davanın hali?” isimli blog yazımıza göz atıp, davaların olası gerekçeleri karşısında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu