Koç Üniversitesi Akıllı Kullanıcı Arayüzleri Laboratuarı’nda araştırma yapan Kemal Tuğrul ekibi ile oyunlar için yeni bir etkileşim modeli üzerinde çalışıyor.
Bahsedilen etkileşim modeli sketch recognition (Çizim tanıma) temelini alıyor. Oyuncu, fare ve klavye’den bağımsız olarak oyunu bütün özellikleri ile kontrol edebiliyor. Örneğin bir power plant yapmak istediğinde bunu menüden seçip haritaya koymak yerine, power plant’e karşılık gelen bir simgeyi ekran üzerine çiziyor. Bu model kullanıcıya fare ve klavye’den çok daha doğal bir etkileşim sağlıyor.
Araştırmacı Kemal Tuğrul bu teknolojiye destek vermek için yapmanız gerekeni şöyle anlatıyor:
“Koç Üniversitesi Akıllı Kullanıcı Arayüzleri Laboratuarı sizi, geliştirilmekte olan “Oyunlar için akıllı arayüz” projesine katkıda bulunmaya davet ediyor!
Koç Üniversitesi Akıllı Kullanıcı Arayüzleri Laboratuarı olarak oyunlar için yeni bir arayüz modeli geliştiriyoruz ve bu projeyi başarmak için sizin yardımınıza ihtiyacımız var.
Eğer Red Alert 1’i oynamayı hatırlıyorsanız, veya hala oynuyorsanız; üniversitemizin Fener Yolu kampüsüne gelip bizlerle bu oyunu geliştirmekte olduğumuz etkileşim modeli ile oyanayarak bu yeni modelinin oluşumuna yardım edebilirsiniz.
Eğer bu çalışmaya katkıda bulunmak isterseniz bize:
iuiforgames@gmail.com adresine
Adınız ve Soyadınız
Gelmek istediğiniz tarih ve saat
Size ulaşabileceğimiz telefon numaranız
içeren bir mail atabilirsiniz.”
Eğer siz de bu konuda ekibe yardım etmek ve o sırada bir Red Alert nostaljisi yaşamak isterseniz oldukça hoş bir fırsat.