Ürün İnceleme

PC-006 USB Joypad

İlk kez bir oyun tablası kullandığımda, Playstation diye bir alet gelmişti eve. Biz alışmışız oyun koluna, Phyton ya da Quickshot yazmasına üzerinde. Senelerce başka oyun kolu görmemişiz tabi. Şimdi de bu meret vardı karşımda. İki avucum birbirine yakın tutulan bir materyal kesinlikle daha kolay, eğlenceli ve rahat oynanış sunuyordu.

Daha önceden görüp kullanmaya cesaret edemediğim, rahatlığından şüphe duyduğum bu cihaz artık ben dahil hemen her oyuncunun en yakın arkadaşı oldu. Daha spesifik özellikler aramayan herkesin elinin altında da bulunması gerekir zaten.

Biz gene kendi materyalimize dönelim. Elimizde Tellioğlu firmasının yeni piyasaya sürdüğü, 11 tuşlu, USB bağlantılı bir canavar duruyor.

Açık konuşmak gerekirse ilk elime aldığımda sağlamlığından şüphe ettiğim ürün, gerek oynanış esnasında gerekse özellikleri olarak insanı yeterince memnun ediyor. Birçok oyun tablasının ortak sorunu olan avuç içini ağrıtma olayı bunda da mevcut ama çok uzun süre oynamazsanız kesinlikle fark edemezsiniz. Tam avuç içine gelen uçlar aynı yerde hareket etmekten orayı ağrıtıp şişirmeye başlıyor. Neyse ki birkaç dakika dinlendikten sonra her şey gene ilk eğlence anına geri geliyor.

Dediğim gibi, tabla USB olduğu için makineye bağladığız anda sistem tarafından tanınıyor ve gerekli sürücüler yükleniyor. Size tek kalan işletim sisteminize bir oyun tablanız olduğunu söyleyip ince ayar yapmak.

Peki bu aleti almanın bize ne gibi yararları var? Nedir bu aleti diğer tablalardan üstün yapan?

Tablamız benim maksimum 10 tanesini kullanabildiğim 11 tuşa sahip. Gene benim kullanamadığım bir dijital çevirici tuşu ve sadece araba yarışlarında işe yaradığını gördüğüm bir analog gaz (throotle) tuşu ile geliyor. Aynı bir Playstation tablası şeklindeki aletimiz tuş yerleşimi olarakta ona çok benziyor.

Kullanamadığım dijital çevirici tuş hakkındaki notumu düşmem gerekirse de; paket içinden herhangi bir yazılım çıkmadığı için ve internette uygun bir sürücü bulamadığımdan olması yüzünden ben bu tuşu kullanamadım. Ne zaman ki analogdan dijitale geçmek için tuşu oynattım, tabla kilitlendi. Windows kumandamı unuttu. Yani o tuş bende dijitale geçmek yerine tablayı açıp kapatmaya yaradı denebilir.

10 tuş kullanabildim dedim ki bu benim ilk defa başıma gelen ve inanılmaz şaşırdığım bir durum oldu. Daha önce nice sekiz tuşlar, altı veya on iki tuşlar kullanan tablalar gördüm de denedim de ama işe yaramamıştı. Bu tablayı kurduktan sonra Fifa oynamaya başladım ve dokuz tuşu tam olarak kullanabiliyordum. Sonrasında bir emülatör, bir de Street Fighter kurup denedim. 10 tuşta aktif olabildi. Muhtemelen hepsi kullanılabiliyordur ama ona uyacak oyunu bulmak lazım.

Diyebileceğim şudur ki, başarılı bir ürün. Bir oyun tablası düşünüyorsanız alın ve kullanın. Elleri acıtma derdi dedim, çok basit ve benim her noktasına kadar inceleyip bakma sorunumun sonucudur. Dijital tuşu çalışmıyor dedim ama çözümü olsa da olmasa da ne değiştirebilir? En fazla parmak oyun kolunu kullanmazsınız. Bir tuşu kullanamadım hiç ama daha geride on tane tuş var, neye yetmez ki?

Yani benim için çok iyimser bir inceleme oldu bu. Alınıp kenarda tutulabilecek başarılı bir ürün gelmiş. Tavsiye ederim, oynayıp denemenizi öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu