Oyun Haberleri

PC oyuncuları Denuvo’yu suçluyor

Korsan oyunlara savaş açarak AAA oyun geliştiricilere oyunlarının kırılmaması için hizmet veren Denuvo, şu sıralar kötü günler geçiriyor. Son olarak FIFA 18’in 24 saat içinde korsana yenik düşmesi ve Mass Effect: Andromeda için sadece Denuvo korumasından kurtulmak için büyük bir yama yayınlanması bardağı taşıran son damla oldu. Reddit ve NeoGaf gibi ünlü forumlarda tartışan bazı kullanıcılar, FIFA 18’in korsana düştüğü haberini duyduktan sonra bir daha FIFA satın almayacaklarını belirtiyorlar. Aslında kendilerinin ortaya koyduğu bu tutum karşısında  korsan oyunculuğun oldukça büyük bir topluluğa hitap ettiğini varsayabiliriz. Ayrıca Denuvo koruması her ne kadar kırılmış olsa da, aslında Denuvo’nun gerçekten de oyunları satın aldıracak güce sahip olduğunu varsayabiliriz.

Denuvo’nun sonu gelebilir

Oyunun korsana düşmesi yüzünden ilk olarak EA Games’i ve sonrasında Denuvo’yu suçlayan oyuncular, bundan sonra oyunlarda Denuvo koruması görmek istemiyor. Hali hazırda son dönemlerde pek başarılı olamayan Denuvo’nun, sonraki oyunlarda EA Games ile anlaşamayacağı tahmin ediliyor.

Yeni Need for Speed ve Star Wars: Battlefront oyunlarında Denuvo korumasını kullanıp kullanmayacağını açıklamayan geliştiricilerin kararı bakalım ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu