Peak Games zirveye koşuyor
Sosyal oyun pazarının gücü artık yadsınamayacak kadar büyük ve inkar edilemez. Her hafta hatta hergün yüzlerce oyunun mobil ve tarayıcı pazarına giriş yapması ile inanılmaz bir hızla da büyümeye devam ediyor. İşte bu derece agresif bir pazarda da bir Türk şirketi ciddi başarılara imza atıyor; Peak Games.
Türk girişimciler tarafından 1,5 yıl önce kurulan Peak Games kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak dünya çapında başarılara ulaştı. Türkiye’de geleneksel “Okey” ve “Okey Plus”, Arap ülkelerinde “Bizim Çiftlik” gibi oyunlarla çok yoğun ilgi gören Peak Games, 32 milyonu aşkın kullanıcısı ile Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarının en büyük sosyal oyun firması olurken bu alanda dünya çapında ise üçüncü sırayı ele geçirdi. Yeni hedef ise ikincilik.
Merkezi İstanbul’da bulunan 6 stüdyosu, 150 çalışanı ve uzman kadrosu ile büyümeye devam eden firma pazar kültürüne ve özelliklerine uygun sosyal oyunlar üreterek yayınlıyor.
Kurulduktan sonra Avrupa’nın büyük yatırım şirketleri Hummingbird Ventures ve Earlybird Venture Capital şirketlerinden yatırım alan firma bu yatırımlarını Ankara, İspanya, Almanya, Ürdün ve Suudi Arabistan’da ofis ve stüdyolar olarak değerlendirdi.
Biraz rakamlara bakacak olursak firmaya göre aylık kullanıcısı Avustralya, günlük kullanıcı sayısı ise İsveç’in nüfusu kadarmış. Peak Games’in oyunları Facebook üzerinden 32 milyon aylık ve 10.3 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşıyor. Firma Disney Playdom, Digital Chocolate, RockYou! gibi rakiplere fark atarken tarayıcı oyunları alanında EA’yı bile geçtiğini belirtti.
Peak Games’in kurucusu Sidar Şahin bugün yapılan basın toplantısında “Şu anda Türk oyunları tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanıyor, Ortadoğu’da üretilen içerikler sayesinde bu bölgede milyonlarca dolarlık ekonomi yaratıyoruz. Peak Games’i kurarken hayalimiz bu bölgeden bir teknoloji şirketi çıkartmaktı ve bugüne kadar yapabildiklerimiz sadece gelecekte yapacaklarımız için platform. “
Öte yandan kendisine yönelttiğimiz “İleride oyunların dağıtım tarafına mı, yoksa geliştirme tarafına mı yönelecekleri?” sorusuna kesin olarak “Geliştirme” cevabını verirken, “Oyuncular ile iletişimi nasıl sağladıkları?” sorusuna ise “Milyonlarca kullanıcımız olduğu için belli sayıda kişileri davet edip onlarla fikir alışverişi yapıyor, feedbackler alıyoruz. Bunun yanında belli kapalı beta dönemlerimizde oyuncularımız ile buluşuyoruz ancak herşeyden önemlisi her zaman için internet üzerinden müşteri hizmetlerine ilettikleri tüm sorunlara en kısa zamanda cevap vererek onlara ne kadar değer verdiğimiz gösteriyoruz” dedi.
Umarız hem Peak Games dünyta çapında daha da büyük yerlere gelirken diğer Türk oyun stüdyolarımız da bu yolda tepelere oynarlar.