Oyun Ön İncelemeleri

PES 2015

Aklınızdaki tüm PES oyunlarını bir düşünün. PES 6’yı aklınıza getirin. Serinin oyuncuları gayet iyi bilirler ki PES 6’dan  beri pek kayda değer oyun gelemedi. Sene 2014 oldu hâlâ “PES 6 gibi bir oyun gelemedi” laflarını duymaktayız.

Birçok PES oyuncusu ya FIFA’ya geçti ya da hepimizin bildiği üzere PES 2013’ü hâlâ oynamaktalar. Konami üzerlerindeki baskıyı atmak ve oyunu daha iyi hale getirmek zorunda olduklarını çok uzun zamandır biliyor. Konami PES 2014’ü yeni oyun motoru ve Fox Engine kullanarak yapmaya çalıştı ve malesef başarılı olamadı. Büyük bir zarar elde ederek değerli kitlesinin bir kısmını da kaybetti ve doğal olarak PES 2015’de aynı hataya düşmek istemiyor.

Aslında biraz düşünecek olursak PES 2014’ü yeni nesile çıkartmayarak çok doğru bir karar aldılar. Neden mi? Çünkü bu yeni oyunu yapmaları için daha fazla vakitleri olacağını gösteriyordu. Konami kendilerine Avrupa’dan yeni danışmanlar bularak oyunu Avrupa’ya açmayı ve oradaki insanların oyuna ilgi duymalarını amaçlıyor. PES 2015’i de bunu düşünerek yeniden tasarladılar. Yeni oyun modları eklediler ve oyun motorunu geliştirerek daha gerçekçi bir oyun yapmayı başardılar. Bütün bir sene boyunca Konami’den iddalı açıklamalar geldi ve çoğu kesim bunu tartıştı. Eğer bu oyunda kötü çıkarsa bu PES serisinin acı kaybı ve belki de sonu olabilirdi.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Yayımlanan tanıtım videosu oyunla ilgili pek bilgi vermiyordu ve oyuncuların sinirli olması videonun beğeniden çok uzaklara gitmesine sebep oldu. Merlin’in Kazanı ekibi olarak Manchester’daki PES 2015 lansmanındaki yerimizi aldık ve sizin için oyunu bizzat yerinde inceledik.

PES’in hayranlarına sesleniyoruz. PES 2015, 2014 gibi olmayacak. Yeni nesilde 1080p ve 60 FPS’de oynanacak olan PES 2015 gerçekten iyi hazırlanmış gözüküyor. Konami hatalarından bu sene ders almış gibi. Ayrıca şöyle bir gerçek var ki PES oyuncuları artık evlerinde tek başlarına oyunu oynamıyorlar. Yani anlatmak istediğim hiçbir zaman oyunu açıp da “dur ben bi Master League oynayayım” kaç kişi dedi? Kaçımız bir arkadaşımız olmadan PES’in yüzüne baktı? Sorunun cevabı sınırılıdır.

Konami bu sefer karşımıza yeni bir modla çıkıyor ki bu yeni mod birazcık FIFA’daki Ultimate Team özelliğine de benziyor, oyuncuları daha fazla kendi başlarına oyun oynamaya sürükleyecek gibi. Bu eklenen yeni mod ile beğenilen Master League’i artık online olarak oynama imkanımız olacak ve Konami yaptığı açıklama ile gerçek parayı kullanarak takımınıza ürünler almanızı sağlayacak. Ayrıca bu mod Konami’nin en büyük kozu olabilir. Değerli PES hayranlarının kendilerini sizi memnun edecek doya doya oynayabileceğiniz bir futbol türünü beklediklerinin farkındayız ve Konami bu sene, bunu sağlayabileceğini düşünüyor.

Oyun sektöründe rekabet şart tabii… Eğer FIFA, zirvede tek başına ve rekabetsiz kalırsa futbolun oyun sektörününde geleceği tartışma konusu olur. Bu yüzden PES 2015’in iyi bir oyun olarak piyasaya çıkarmasını temenni ediyoruz.

Gelin bir de PES 2014’ün Dünya Finalleri’ne bir göz atalım ve futbol tutkunlarının dillerinden düşürmediği heyecana ortak olalım. İyi seyirler.

PES 2014 Dünya Finalleri Türkiye Temsilcisi Burak Horoz‘un dilinden PES 2015 hakkında merak ettikleriniz için linki takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu