Sinema/TV - Haberler

Peter Jackson’dan 1. Dünya Savaşı belgeseli

Yüzüklerin Efendisi serisinin Oscar ödüllü yönetmeni Peter Jackson, Birinci Dünya Savaşı‘nda çekilen gerçek görüntüleri elden geçirerek bir belgesel haline getirdi. Peter Jackson bu belgeselde, dudak okuma uzmanlarıyla birlikte çalıştı. Birinci Dünya Savaşı’nda yer alan askerlerin konuşmaları, diyalogları da böylece yeniden hayat buldu. Elden geçirilen ve onarılan görüntüler They Shall Not Grow Old aldı belgesel ile beyaz perdeye aktarıldı.

Peter Jackson’da 1. Dünya Savaşı Belgeseli

Peter Jackson yine ses getirecek bir projeye daha imza attı. They Shall Not Grow Old (Yaşlanmamalılar) adlı belgeselde, elden geçirilen ve bilgisayar teknikleri ile renklendirilen görüntülerin yanı sıra, BBC arşivlerinde bulunan ve savaş gazilerinin deneyimlerini aktardıkları görüntüler de yer alıyor. Peter Jackson bu projede tamamen gönüllü olarak yer aldı. Babasının kendisine anlattığı savaş hikayeleri ile büyüdüğünü söyleyen Jackson, 90 dakikalık belgesel için toplamda 100 saatlik bir arşiv izlediğini belirtti. Jackson, askerlerin o berbat şartlara rağmen mizah duygularını yitirmemelerinden etkilendiğini belirtti. “İnsanlar, çok büyük baskı ve tehlike içinde olduklarında, bu süreçten kurtulmak için mizaha yönelir.”

Yapımı 4 sene süren filmin galası, savaşın bitiminin 100. yılı onuruna, 16 Ekim’de Birleşik Krallık‘ta Londra Film Festivali’nde yapılacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu