Oyun Haberleri

Playerunknown’s Battlegrounds Mobile, Nepal’de yasaklandı

PUBG Mobile bir ülkede daha yasaklandı. Popüler Battle Royale oyunu PUBG’nin mobil sürümü tüm dünyada adeta bir çılgınlık haline geldi. Kısa sürede büyük bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran PUBG, mobil sürümüyle de mobil platformların en çok oynanan oyunu haline gelmeyi başardı. Öyle ki normalde oyun düynasıyla çok da alakası olmayan insanlar bile PUBG mobile oynamaya başladı. Geliştirici firma için işler yolunda gitse de, bazı ülkeler PUBG’nin herkes tarafından oynanmasını istemiyor. Bu ülkelerden biri de Nepal.

Playerunknown’s Battlegrounds Mobile Nepal’de yasaklandı

Katmandu Post’ta yayınlanan bir habere göre, Playerunknown’s Battlegrounds geçtiğimiz gün Nepal’de yasaklandı. Bu karar, Nepal Büyükşehir Suç Biriminin çarşamba günü Kathmandu Bölge Mahkemesi’ne kamu çıkar davası açması sonrasında geldi. Bir gün sonra, Nepal Telekomünikasyon Kurumu tüm ISS’leri ve mobil servis sağlayıcılarını oyunu engellemeye çağırdı.

Büyükşehir Suç Birimi şefi Dhiraj Pratap Singh Katmandu Post’a şu açıklamayı yaptı; “Ebeveynlerden, okullardan ve okul derneklerinden oyunun çocuklar üzerindeki etkisine dair birtakım şikayetler aldık. Oyunun çocukların çalışmalarını etkilediğinden ve onları agresif hale getirdiğinden şikayet ediliyor.” Bu şikayetlerin ardından harekete geçen yetkililer, PUBG Mobile’ı Nepal’de yasakladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu