Oyun Haberleri

PlayStation 5 için 2K desteği ve yeni özellikler duyuruldu

PlayStation 5 için 2K çözünürlük desteği ve aynı zamanda oyuncuların kullanım deneyimini kolaylaştıracak birkaç özellik duyuruldu. PS Blog üzerinde yayınlanan resmi yazıda bütün bu özellikler açıklandı. Oyuncuları önümüzdeki dönemde daha özelleştirilebilir ve 2K destekleyen bir PS5 deneyimi bekliyor.

PlayStation 5 2K çözünürlük desteği geliyor

Konsol çıktığından beri kullanıcı geri bildirimlerine yoğunluk verdiğini söyleyen Sony, her gün topluluğun istediği yeni içerikleri mümkün kılmak için çalıştığını belirtiyor. PlayStation 5 konsolu için gelecek yeni yazılım güncellemesinden sonra artık 1440P desteği ve oyun listeleme özelliği kullanılabilir olacak.

An itibarıyla beta sürecinde olan bu güncelleme, belirli bölgelerden davet edilen kullanıcılarla iş birliği içerisinde geliştiriliyor. PlayStation 5 2K desteği duyurulana göre bu yılın sonlarında oyuncuların karşısına çıkacak. Eğer beta için seçildiyseniz, size mail yoluyla ulaşılacakmış.

PlayStation 5 için 2K desteği ve yeni özellikler duyuruldu

Yeni güncelleme ile birlikte PS5’e 1440P HDMI video çıkışı özelliği gelecek. Bu sayede uyumlu PC monitörleri ya da televizyonlarda konsol çözünürlüğünü 1440P olarak kullanabileceksiniz. Aynı zamanda eğer oynadığınız oyun destekliyorsa, native 1440P’de oyunu çalıştırabileceksiniz. Buna ek olarak oyuncular artık kütüphanelerinde oyun listeleri oluşturabilecekler. Oyunlarınızı organize etmeniz için duyurulan bu yeni özellik temelde Steam’in PC’de yaptığı gibi çalışıyor. Oyun listeleri oluşturup bunları isimlendirerek, koleksiyonlar oluşturabiliyorsunuz. Her liste başına 100’e kadar oyun ekleyebiliyorken toplamda da 15 oyun listesi oluşturabileceksiniz.

PlayStation 5 için 2K desteği ve yeni özellikler duyuruldu

Yeni sosyal özellikler arasında artık aynı grupta olduğunuz arkadaşlarınıza “Ekran paylaşımı isteği” göndererek size oyunlarını yayınlamalarını isteyebileceksiniz. Eğer arkadaşlarınız katılabileceğiniz bir oyun oynuyorsa, PlayStation 5 size bir bildirim gönderecek.

PlayStation 5 2K çözünürlük desteği ve diğer birçok yenilik önümüzdeki dönemde güncellemelerle konsollarınıza gelecek. Özellikle 1440P HDMI desteği için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu