Oyun Haberleri

Playstation 5 satış rakamı ile Sony’nin konsol rekorunu kırdı

Sony geçtiğimiz dakikalarda Playstation 5 satış rakamı konusunda yaptığı resmi açıklama ile konsolun toplamda 10 milyon barajını aştığını duyurdu. Geçtiğimiz Kasım ayında çıkan konsol bu satış rakamı ile birlikte Sony’nin en hızlı satan oyun konsolu olma ünvanını da eline geçirmiş oldu. 8 Aylık süreçte 10 milyon barajını geçen konsolun Pandemi dönemi, üretim ve kara borsa gibi problemlere rağmen bu rakamlara ulaşmasının önemli bir başarı olduğunu söyleyebiliriz.

Playstation 5 satış rakamı 10 milyon olarak açıklandı

Sony son olarak geçtiğimiz Haziran ayında bir açıklama yapmış ve konsolun 9 milyon satış rakamına ulaştığını duyurmuştu. Yani aradan geçen bir aylık sürede PS5 satışının 1 milyonun üzerine çıktığını da söyleyebiliriz. Bu satş rakamı ile birlikte Playstation 4’ün yakaladığı 10 milyon barajına Playstation 5 konsolu bir ay önce ulaşmış oldu.

Sony Playstation 5 satış rakamı ile birlikte konsolun bazı oyunlarının satışları konusunda da rakamlar paylaştı. Bu açıklamaya göre Spider-Man: Miles Morales, 6.5 milyondan fazla satarak önemli bir başarıya ulaşmış oldu. Tabi bu rakamın kaçının PS4, kaçının PS4 konsolunda olduğuna dair bir detaya ise yer verilmediğini görüyoruz. Xbox Game Pass sistemine de çıkan MLB: The Show 2 milyondan fazla satarken, Ratchet & Clank: Rift Apart ise bir milyon barajını aşmış durumda. Yine PS5’e özel olarak geliştirilen Returnal ise şimdiye kadar 560.000’den fazla satmayı başarmış. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan ise şu ifadelere yer verdi; “PS5’i benimsemiş tutkulu PlayStation hayranları, topluluğumuz ve platformlarımıza böylesine inanılmaz oyun deneyimleri getiren birinci sınıf geliştirme ortaklarımız için duyduğumuz derin minnettarlığı ne kadar ifade etsem azdır. PlayStation 5, önceki konsollarımızdan daha hızlı bir şekilde daha fazla haneye ulaşmış olsa da, konsola olan talep, arz durumunu geçmeye devam ettiği için önümüzde hala yapacak çok iş var.

Oyuncuların bilmesini isterim ki, dünya genelinde endüstrimizi ve diğer birçok sektörü etkileyen benzersiz zorluklarla karşılaşmaya devam ederken, envanter seviyelerini iyileştirme SIE için en önemli önceliği olmaya devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu