Oyun Haberleri

PlayStation 5 Satışları Açık Ara Önde

Sony’den yapılan açıklamaya göre; PlayStation 4’ün 12 haftada ulaştığı satış sayısına, PlayStation 5 satışları ilk 12 saatteki ön sipariş sayısı ile ulaştı. Sony bunun “oldukça fazla” bir talep sayısı olduğunu belirtti.

Sony Interactive CEO’su Jim Ryan, verilen ön sipariş sayılarının çok çok fazla olduğunu söyledi. Firma, genel olarak 100 milyondan fazla PlayStation 4 satışı yaptı ve var olan PS4 kullanıcılarının yeni nesil konsola geçiş yapmalarını sağlamak istiyor. Ve şu ana kadar bu konuda başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

PlayStation 5 Satışları Açık Ara Önde

COVID-19 virüsünün tekrar artması ile oyun geliştiricileri, satış ağları ve ürün temini konusunda büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. PlayStation 5’in çıkış tarihi de tam bu döneme denk geliyor. Ama ön sipariş sayılarına bakılırsa, satışların pandemiden çok etkilenmediğini görebiliyoruz. Sony CEO’su Ryan, yeni nesil konsolu ön sipariş ile değil de 12 Kasım’da çıktığı zaman almak isteyen insanların ürünü bulma konusunda sıkıntılar yaşayabileceğini belirtti. Ve bu tür bir aksaklığın önüne geçebilmek için çok fazla çalıştıklarını da ekledi.

PlayStation 5 Satışları Rekora Koşuyor

PlayStation 5 ön siparişe açıldıktan kısa bir süre sonra satıcıların stoklarındaki konsollar çok kısa bir süre içinde tükendi. Neyse ki Sony bu durumu düzelteceklerini ve ürünün kısa sürede tekrar stoklara gireceğini belirtti. Bildiğimiz üzere, Sony’nin yeni nesil konsolu 12 Kasım’da resmi olarak piyasaya sürülecek. Her ne kadar ülkemizde çok yüksek bir rakamla satılacak olduğu için satış rakamlarının düşük olacağını tahmin ediyorsak bile, diğer ülkelerde durum böyle değil. PlayStation 5 daha piyasaya çıkmadan, PlayStation 4 ün 12 ayda ulaştığı satış rakamlarına 12 saatte ulaşmayı başardı. Bu verilere göre, PlayStation 5’in satış rekoru kırabilme ihtimalini öngörmek çok da yanlış olmaz. Bu öngörünün kesin cevabını almamız için çok da uzun bir zaman kalmadı. Bakalım 12 Kasım’da neler olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu