Oyun Haberleri

Playstation 5’i parçalarına ayırdılar

Sony, Playstation 5 için markanın resmi sosyal medya hesaplarından yeni bir video daha paylaştı. Daha önce Playstation 4 için de benzer bir video yayınlayan Sony, konsolu parçalama işini yine Yasuhiro Ootori’ye emanet etmiş. Kendisi Sony Interactive Entertainment bünyesinde mekanik dizayn departmanında uzun süredir yöneticilik yapıyor.

Playstation 5 donanımını sökerek gösterdiler

[reklam=496]

Öncelikle konsolun ebat olarak gerçekten biraz büyük durduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Eni 104 mm, uzunluğu 390mm ve genişliği de 260mm olan Playstation 5, PS4 konsoluna göre daha uzun bir yapıya sahip. Daha önce belirtildiği gibi konsolun ön yüzeyinde 1 adet USB Tip C, 1 adet USB Tip A girişi bulunmakta. Arka kısmında ise 2 tane Tip A portu ile birlikte Ethernet, HDMI ve güç girişini görüyoruz.

Konsolun parçalara ayrılması ile birlikte ebatı konusundaki detaylar da gelmeye başlamış. Geniş bir havalandırma sistemi üzerine kurulu olan Playstation 5 ile ilgili en sevindiren detay ise kapaklarının çıkarılabilir olması. Bu sayede kapakları boyamak isteyenler kendi tasarımlarına imza atacakları gibi muhtemelen ilerleyen dönemlerde bazı oyunlara özel tasarlanmış kapaklarla da karşılaşabileceğiz.

Playstation 5‘in yan kısmında devasa bir havalandırma alanı olduğu ve sıcak hava dalgasını egzoz gibi bu boşluktan dışarı atabildiği belirtilmiş. Ayrıca 120mm x 45 mm’lik bir soğutucu fan sayesinde bu hava sirkülasyonunun her iki kısımdan da dışarı atıldığı söyleniyor. Tabi bu havalandırma sisteminin yanı sıra sirkülasyona göre dizayn edilmiş toz toplama kısımları da konsol üzerinde bulunacak. GPU ve CPU gibi birimleri soğuk tutmak için ise konsol iç aksamında metal bir termal iletken göze çarpıyor. Yayınlanan bu videoya ve PS5 teknik detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

PlayStation 5 Teknik Özellikler

CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz RDNA 2
GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş RDNA 2
RAM: 16GB GDDR6/256-bit
Bellek genişliği: 448 GB/s
Depolama: Custom 825GB SSD
Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Drive
Genişletilebilir depolama: NVMe SSD Slot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu