Oyun Haberleri

Playstation 5’in tasarımı sızmış olabilir

Reddit‘deki yeni bir sızıntıya göre Playstation 5‘in tasarımı, geliştirici kiti ile benzerlik gösteriyor.

Japonya merkezli resmi Playstation sitesine anlık olarak eklenen hemen ardından ise silinen PS5 logosu kafaları karıştırdı. Aynı sayfa üzerinde Playstation 4, Playstation 4 Pro, Playstation VR ve konsola özel çıkan Headset’in de logolarına yer verilmiş. Sayfanın en solunda ise Playstation 5’in tasarımının tasvir edildiği bir logo yer alıyor. Görünen tasarım Playstation 5’in daha önce sızan geliştirici kitinin tasarımını çok benziyor oluşu kafaları bir hayli karıştırdı.

Playstation 5 in tasarımı sızmış olabilir

Playstation 5’in tasarımı geliştirici kitine çok benziyor

Sony’nin daha önceki konsol nesillerinde kullandığı geliştirici kiti ve kullanıcılara sunulan konsolların tasarımları arasında ciddi farklılıklar bulunuyordu. Genelde geliştirici kitleri daha kaba ve göze hitap etmeyen bir tasarıma sahip olurken satışa sunulan konsolların tasarımların oldukça şık olmasına ve göze hitap etmesine özen gösteriliyordu.

Resmi sayfada anlık olarak ortaya çıkan konsol tasarımına
göre, Playstation 5 daha önce sızan geliştirici kiti görsellerinde olduğu gibi
ortasında V şeklinde bir detay ile satışa sunulacak. Bu detayın geliştirici
kitinde olduğu gibi ortadan içeriye bir çıkıntı şeklinde mi, yoksa daha göze hitap
eden şekilde mi olacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Birçok insan konsolun kasasının geliştirici kiti ile aynı olacak olmasından endişe duyuyor. Ne olursa olsun biz konsolun gerçek tasarımının bu şekilde olacağını düşünmüyoruz. Bu sızıntının bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya atılmış olması bilginin doğruluğunu sorgulamamıza yetiyor. Sızan bilgi gerçekten doğru olsa bile bu durum bize hala konsolun geliştirici kiti ile aynı olacağını göstermez. Konsolun üzerindeki V şeklindeki detay dışında birçok şey farklı olabilir.

Playstation 5 in tasarımı sızmış olabilir

Sony mümkün mertebe bu cihazın bir TV sistemi olduğunun farkında. Birçok insanın salonunda yer edinecek olan bir oyun konsollarının TV ünitesinde kötü bir görüntüye sahip olmasını istemezler.

Her ne olursa olsun Playstation 5’in gerçekten duyurulacağı güne kadar birçok yalan yanlış bilgi dönüp dolaşmaya devam edecek. Güçlü kaynaklar konsolun şubat ayı içerisinde tanıtılacağını düşünüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz, Playstation 5 ‘in geliştirici kiti
tasarımını beğendiniz mi? Sizce bir konsolun tasarımı tartışılması gerekli bir
konu mu yoksa önemsiz bir detay mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu