Oyun Haberleri

PlayStation 5’inizi sakın dik kullanmayın

PlayStation 5 satışa çıktığında yatay ve dikey olarak iki farklı pozisyonda kullanılabileceği belirtilerek pazarlanmıştı. Ancak ortaya çıkan yerin raporlar ürünün dik pozisyonda kullanılmasının ciddi donanımsal sorunlar oluştuğunu ortaya koyuyor.

PlayStation 5’i dik kullanırsanız soğutma için kullanılan sıvı metal akabilir

Fransa’daki özel tamir dükkanı ILoveMyConsole’nin sahibi Ben Montana tarafından ortaya çıkrılan probleme göre cihazın APU’sunu soğutmak için kullanılan sıvı metalin aşırı ısınmaya bağlı olarak kuruyup düküldüğüne ya da aktığına şahit olmuş. Cihazın soğutmasını etkileyen bu faktör zaman içinde de kalıcı hasarların oluşmasına sebep oluyor. Montana’ya göre uzun süre dikey duran PS5’ler için risk yüksek ve bunun tüm modellerde oluşabildiğine dikkat çekiyor.

Aşağıdaki resimde sorunlu bir PS5’i görübilirsiniz.

Ortaya çıkan birkaç vaka, PS5’in APU’su ile soğutucusu arasındaki mühürünün bazen hareket edebildiğini veya hasar görebildiğini göstermiş. PS5’iniz yatay konumdaysa sıvı metalde herhangi bir akma olmazken dik konumda sıvı metalin aşağı akma ihtimali oluşuyor. Bu da cihazın hem soğutma koşullarını etkiliyor hem de diğer bileşenlerin üzerine akma ihtimalini ortaya çıkartıyor. Bu sebeple cihazınızı yatak konumda tutmanız, problemin önüne geçmeniz için yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu