Oyun Haberleri

PlayStation CEO’su, özel oyunların daha fazla kişiye ulaşmasını istiyor

PlayStation CEO’su Jim Ryan’ın yeni bir hedefi bulunuyor. PlayStation birinci parti oyunlarının ”yüz milyonlarca insana” ulaşmasını diliyor. Ryan, stüdyonun kitlesini genişletmeyi umduğunu, aynı zamanda da ‘platforma özel’ politikalarını desteklemeye devam edeceklerini de belirtti.

PlayStation CEO’su, özel oyunların daha fazla kişiye ulaşmasını istiyor

Yakın tarihte yapılmış olan bir röportajda Ryan, oyunların her zamankinden daha geniş bir kitleye ulaştığını belirtti; bunun, oyunları yapanlar için oldukça önemli etkileri olduğundan da bahseden Ryan, PlayStation birinci parti oyunlarının yüz milyonlarca kişi tarafından oynanmasını istiyor. PlayStation 4 konsolunun 100 milyondan daha fazla adet sattığını; fakat The Last of Us veya God of War gibi özel oyunların en fazla 20-30 milyon adet satış rakamına ulaşabiliyor olduğunu düşünecek olursak, Jim Ryan’ın bahsetmek istediğini anlayabiliyoruz.

PlayStation CEO'su, özel oyunların daha fazla kişiye ulaşmasını istiyor

Horizon Zero Dawn ve Days Gone gibi ünlü yapımların PC tarafına gelmiş olmasıyla, özel oyunları PC’ye getirmeye devam edecek gibi gözüken PlayStation tarafı, Uncharted: The Lost Legacy ve Uncharted 4‘ün ‘yenilenmiş’ bir şekilde erken 2022’de, PlayStation 5 ve PC tarafına çıkacağını açıklamıştı. Her ne kadar PlayStation, bazı özel oyunlarını bilgisayar tarafına getirmeye başlamış olsa da, yeni çıkacak olan yapımları yakın tarihlerde beklememekte fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu