Oyun Haberleri

PlayStation Showcase, Microsoft sebebi ile iptal edilebilir

20 Ekim’de gerçekleşecek olan PlayStation Showcase’in 11 Ekim’de duyurulması bekleniyordu. Geçen süreç içinde herhangi bir duyuru olmadı. Bilindiği üzere Microsfot’un Activision Blizzard’ı satın alması sonrası, firmaların birleşmesi için rekabet durumunu kontrol eden mahkemelerin onayını bekliyor. Birleşmenin gerçekleşmesi için özellikle İngiliz Mahkemeleri çok detaylı çalışıyor.

PlayStation Showcase, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması sebebi ile iptal edilebilir

İlk aşamada birbiri ile alakasız görünün iki konunun nasıl birleştiğini merak ediyor olabilirsiniz. Ama temelinde mantıklı görünüyor. MS’in satın alması sonrası birleşmenin tamamlanabilmesi için rekabet kurumlarından izin çıkması gerekiyor. Ancak Sony tarafı bu satın almanın kendi platformunu etkileyeceğini ve XBox karşısında rekabet şansı yakalayamayacağını düşünüyor.

Zira Activision Blizzard’ın elindeki oyun başlıkları PlayStation tarafında da çok satılan içeriklerden oluşuyor. Daha önce Microsoft tarafından yapılan teklifte Call of Duty gibi yapımların platforma özel olmayacağı duyurulmuştu. Ancak Sony tarafı bu teklifin yeterli olmadığını düşünüyor.

Ayrıca Kojima’nın Elle Fanning ve Konami’nin Silent Hill’in ortaya çıkarmasıyla birlikte firmanın PlayStation Showcase etkinliğinde elini güçsüzleştirdi. Diğer taraftan Horizon Zero Dawn Remake ile ilgili sızıntılar da üzerine eklenince Sony’nin yapacağı yeni bir duyuru kalmamış gibi görünüyor.

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda önümüzdeki günlerde gerçekleşmesini beklediğimiz PlayStation Showcase iptail edilmiş ya da daha ileri bir tarihe alınmış olabilir gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu