Ürün İnceleme

PowerColor Radeon HD6870 PCS+

Ekran kartlarında sık sık yaşanan döngü yine gerçekleşti: Hem Nvidia’nın hem de AMD’nin yeni ekran kartları piyasaya birer birer çıkmaya başladı. Nvidia’yı önce orta seviyeden vurmayı hedefleyen AMD, HD6870 ve HD6850 ekran kartlarını piyasaya sürdü. Nvidia ise üst uç seviye GTX 580’leri ile gövde gösterisi yapmaya başladı. Test merkezimizin bugünkü konuğu ise, olayın AMD tarafında kalan PowerColor Radeon HD6870 PCS+ oluyor. Dilerseniz, Türkiye’de ilk olarak test merkezimiz tarafıdan incelenen PowerColor Radeon HD6870 PCS+ karta hep beraber göz atalım.

Üst – orta seviyeye hitap eden Radeon HD6870’i biraz modifiye eden PowerColor, kartın üzerinde referans dışı bir soğutucu kullanarak karta ilginç bir görünüm kazandırmış. Kırmızı PCB üzerinde bulunan bu soğutucu, siyah renge sahip. Þekline şemaline şöyle bir baktığımızda ise Batman filminin efsane arabası Batmobil’i hatırlıyoruz. Ön tarafa uzanan uçları, özellikle farlara benzetilmiş. Bunların hemen solunda kalan Radeon HD6870 çıkarmasının üstünde ve altında ise “tekerlek üzeri hava portları” gibi saçma bir şekilde tabir edebileceğimiz delikler bulunuyor.

Ortada bulunan iri fanın solunda ise metal ızgara ve kabartmalı PowerColor yazısı var. Soğutucunun hoş göründüğünü söylemek mümkün ama maalesef plastik kalitesi oldukça düşük. Böylece elinizde koskoca PowerColor Radeon HD6870 PCS+ değil de, sanki çin malı bir oyuncak varmış hissi oluyor. Tabii bu kartın kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor, hemen yanlış anlaşılmayalım.

Soğutucunun ortasında bulunan iri fan, soğutma işlemini tam anlamıyla gerçekleştirmek amacıyla 3 tane ısı borusuyla döşenmiş. Oldukça kalın olan bu bakır ısı borularının, kartın üst tarafından görmeniz mümkün. Fan, içeri çektiği havayı metal yapraklara üflüyor ve ısı boruları yardımıyla GPU soğuyor. Bellekler ile herhangi bir teması olmayan soğutucunun işlevini başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

2 tane 6 pinli ekran kartı güç girişine ihtiyaç duyan PowerColor Radeon HD6870, bu güç girişlerini kartın üst tarafına konumlandırmış. İkili CrossFire sistemi için de bir adet CrossFire portı, her zamanki yerinde duruyor.

Ürünün arka paneli ise tam bir şenlik. 2 tane DVI portu, 1 tane HDMI portu ve 2 tane de mini DisplayPort, her türlü görüntü bağlantısını kurmanıza olanak sağlıyor. Her ekran kartının beraberinde gelen DVI-VGA dönüştürücü, PowerColor Radeon HD6870 PCS+’ın kutusunun içerisinde de bulunuyor.
Hızı aşırılmış bir Radeon HD6870

PowerColor, Radeon HD6870’in hızını aşırmayı ihmal etmemiş. Hali hazırda
oldukça yüksek olan GPU hızı, 940 MHz’e yükseltilmiş. GDDR5 Bellekler
ise 4400 MHz hızında çalışıyor. 256 bit veriyolu üzerinde çalışan bu
bellekler, 1 GB kapasiteye sahip. 1120 tane paralel işlemciye sahip olan
Radeon HD6870 GPU’su, yüksek performans vaat ediyor. Bakalım PowerColor
HD6870 PCS+’in durumu ne alemde…

Techno-Labs’in yorumu

AMD’nin yeni ekran kartı HD6870’e ufak modifikasyonlar uygulayan PowerColor, hem sessiz soğutucusuyla hem de performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. “HD6870 alacağım, ama biraz daha iyi olsun” diyorsanız, PowerColor HD6870 PCS+’ı tercih edebilirsiniz.

Puan: 8/10

Artılar

Soğutma oldukça sessiz çalışıyor
Görüntü çıkış sayısı, yeter de artar düzeyde

Eksiler

Soğutucunun üzerindeki plastik, oyuncak gibi duruyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu