Sinema/TV - Haberler

Predator, aslında Terminator’ın öncesini anlatıyor olabilir mi?

Son günlerde Alien’ın adını yeni çıkacak olan Covenant sayesinde çok duyar olduk, ona artık alışığız. Ancak Predator ve Terminator isimleri de son birkaç gündür ortaya atılan hayran teorisi sayesinde bayağı ilgi çekiyor. Başlıkta da okuduğunuz üzere, Predator ve Terminator gerçekten de aynı evrende geçen hikayeleri konu alıyor olabilir.

Arnold Schwarzenegger’ın birçok filmde birçok ikonik rolü oynadı ve son 20-30 yılda adından çokça söz ettirdi. Schwarzenegger’ın en ikonik rolü herhalde 1984 yılında çıkan Terminator’deki aynı adlı karakteriydi. Daha sonra Terminator 2’nin çıkışı ile karakteri birkaç kademe birden yukarı taşıyan Schwarzenegger başarısına başarı kattı ve bu arada başka filmlerde de oynadı.

İlk Predator filminde Alan “Dutch” Schaefer rolünü alan Schwarzenegger yine oldukça ikonik bir role bürünmüş ve izleyenlere unutulmayacak bir film deneyimi yaşatmıştı. Predator’un sinema dünyasında kültleşmesi ile birlikte Alien da devreye girdi ve iki uzaylı ırkın kapıştığı bir çizgi roman dizisi, hatta Alien vs Predator adlı bir arcade oyunu bile yapıldı. Bizim işimiz şimdi bu oyunla.

Oyunun bir bölümünde “Major Dutch Schaefer” adlı bir sayborg ile karşılaşıyorsunuz. Bu sayborgun özelliklerinin anlatıldığı ekranda çıkan görsel bariz Arnold Schwarzenegger’ın Dutch karakterini gösteriyordu. Yani şöyle düşünebiliriz: Belki de Dutch, Predator’u yenerek insan-üstü bir kuvvet sergilediği için devlet tarafından seçilmiş ve gizli bir sayborg projesinde görev almak üzere işe alınmış , ya da alıkoyulmuş olabilir.

Terminator’e nasıl bağlanıyor diye soracak olursanız: Görselde Dutch’ın seri numarası “CDS-170A3”. Buradaki CDS “Cyberdyne Systems”ın kısaltması olarak geçiyor. Ayrıca Aliens’ta da Ash adlı sentetik robota verilen seri numarasının “Hyperdyne Systems 120-A/2” olduğu düşünülürse kendisinin de adının bu oyun bazında “HDS-120A2” olduğunu söyleyebiliriz.

Yani sonuç olarak, bu teoriye göre Dutch, Predator’deki olayların ardından bir sayborga dönüştürülüyor ve bir noktada “Model 101” T-800’ün tabanını oluşturuyor. Böylece Predator de aslında Terminator serisinin öncesini anlatan film niteliğini kazanıyor.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu