Oyuncu Aksesuarları

Predator: Jungle Hunter Predator

Her şey bir ormanda başladı…
İlk filmi 12 Haziran 1987’de vizyona giren, yapımcılığını John McTiernan’ın üstlendiği Predator filmi zamanının en iyi korku filmlerinden biriydi. Başrolde Arnold Schwarzenegger, Binbaşı Alan Dutch Schaefer adlı eski yeşil bereli tim komutanı yanında askerleri ile beraber cangılında esir tutulan askeri geri getirmek için Güney Amerika’ya giderler. Kurtarma operasyonu başarılı olmuştur ama cangılda onları izleyen  ve bu Dünya’dan olmayan bir canlı vardır. Bu canlı uzaydan gelip bizim ormanımıza çökmüş ve bir camper gibi avlanmaktadır. Predator (Avcı- yırtıcı- yırtıcı hayvan) için bu cangıl beslenme alanıdır, Duch ve ekibi ise bu canlının Avı’dır.

Onlar da birer canlı
Çoğunuzun da bildiği gibi Predatorler  Alienlar’ın baş düşmanlarıdır. Alienlar’ın gezegenlerine indikleri  ve onları avlarladıkları söylenir. Alienlar ile olan musibetleri ise Predator tarihinin ilk yıllarına dayanır. Bir çok çeşidi vardır Predatorler’in;  Celtic,Scar, Wolf, City Hunter, Dark, Jungle Hunter ve Ancient Predator (Dünya’da eskiden beri varlığını sürdürmüştür) gibi. Onların da bizim gibi Dünyaları olduğu söylenir ve biz Dünya’da nasıl yaşıyorsak Predatorler de kendi Dünyalarında yaşarlar. Doğarlar, büyürler, çiftleşirler, avlanırlar, aileleri vardır bu şekilde bir doğal yaşama sahiptirler. Sahip oldukları savaş, savunma ve gizlenme taktikleri çok üstündür.  Hatta günümüzde de yeni nesil askerler Predator’leştiriliyor; görünmezlik, daha güçlü ve ölümcül silahlara kuşanma, yaraları ve sağlık durumunu düzenleyen bio zırhlar, bunların hepsi insanlar üzerinde çalışılan yeni savaş teknolojileri,  hepsi insanları savaş sahasında birer avcıya dönüştürme yönünde bir hazırlık.

Bu hafta “Jungle Hunter Predator”  figürü inceleyeceğim. Neca tarafından üretilen, ucuz ve orta kalitede bir aksiyon figürüdür. Bu seride iki adet daha figür bulunmakta (Dutch Schaefer’ın filmdeki iki farklı hali). Hunter Predator; 25 farklı ekleme, bir adet omuz silahına ve ikili suikast bıçağına sahip. Eklem sayısı çok olsa da fazla bir hareket kabiliyeti yok. Sadece belirli yönlere hareket ettirilebiliyor bu yüzden pozlama imkanınız kısıtlanıyor.

Kullanılan malzeme plastik. Vücut ve bazı zırh parçaları sert plastik geri kalan bacak dirsek, diz gibi bölgelerdeki zırh parçaları ise yumuşak bükülebilecek kadar ince plastikten oluşmakta. Predator’ün deri dokusu ise oldukça güzel yapılmış. Çok organik bir görünüme sahip. Boya ve renklendirmede ise her hangi bir sorun yok. Kafası  miğferden dolayı vücuda oranla büyük duruyor. Üzerindeki aksesuarlara ve outfit e gelecek olursak; omuzundaki silah çıkarılıp takılabiliyor ama çok sıkıntılı bir sistemi var fazla tak-çıkar yapınca bozulabilecek cinsten, yerine oturtmak falan eziyet oluyor. İki adet plastik içine girip tekrar çıkabilen suikast bıçağı var. Boynunda avladığı canlıların kemiklerinden oluşan bir kolye ve vücudunda ise minik kuru kafalar ve çeşitli kemik parçalarından oluşan uzun kolyeler mevcut.

Genel anlamda figür orta seviyede, ucuz fiyatta figür koleksiyonuna yeni başlamak isteyenler için uygun. Kaliteli mi(?),  hayır çok kaliteli değil, “Neden?” diyecek olursanız;  Neca firması ucuz fiyattan benzerine yakın figürler üretiyor ama işçilik, tasarım, detaylar ve boyut kavramları çok gelişmiş olmadığı için figürlerin fiyatları ucuz ve orta kalitede. Eğer figür koleksiyonu yapmaya başlayacaksanız ve çok fazla bütçe ayıramıyorsanız bu orta halli figürlere bir göz atın derim. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu