Oyun Haberleri

PS4’ü, Xbox One’a tercih edenlerin sebebi çözünürlük farkı

Yeni nesil yarışında PlayStation 4 en başından beri, rakibi Xbox One’a göre büyük bir satış avantajına sahip. Şimdiden rekor düzeyde satan PlayStation 4’ün bu yöndeki istatistikleri her geçen gün katlanarak artıyor. Gerçi hakkını yemeyelim, Kinect zorunluluğunu kaldırdığından beridir Xbox One da hatırı sayılır bir başarı elde etti.

Peki, PlayStation 4’ün böylesine tercih edilmesinin sebebi neydi? Exclusive oyunlar? Bu konuda biraz kararsızım, çünkü iki konsolun da ağır topları henüz piyasaya giriş yapmadı. Halo, Forza, Gears of War, Uncharted, God of War gibi markalar piyasaya çıktığında bu konu hakkında yine konuşuruz.

PlayStation 4’ün satış rakamındaki büyük başarı, yüksek oranda çözünürlük ve grafik performansa bağlanıyor. Konsola çıkan oyunların büyük çoğunluğu PS4’te daha fazla çözünürlük değeri sağlıyor.

Bu durum da DX12’nin çıkışıyla değişebilir ama ona daha var ve PS4, performans olarak rakibine üstünlük sağlamış durumda.

Resolutiongate, bu konuyu araştırmış ve iki konsolun, çıkan oyunlara göre karşılaştırması sunulmuş. Son resmi bilgilere göre, PlayStation 4 çıkışından bu yana 18,5 milyon satarken, Xbox One 10 milyon ünitede kalmasının ana nedenlerinden biri olarak da çözünürlük farkı olarak gösteriliyor.

İlk çözünürlük PlayStation 4, ikinci olanı Xbox One’a aittir. çözünürlük değerindeki (–) ibaresi, görüntünün büyütüldüğü (scale) manasına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu