Oyun Haberleri

PUBG’den şimdiye kadar kaç kişi banlandı?

Benzer oyunların ardı ardına çıkması ve bir türlü düzeltilemeyen hatalardan dolayı kan kaybeden PUBG için oldukça ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Bu bilgiye göre oyundaki banlanan oyuncuların sayısı, bu konuda bir rekora bile imza atmış olabilir.

PUBG’den tam 13 milyon kişi banlanmış

Dönem dönem banlanmalar hakkında açıklamalar yapılsa da Reddit kullanıcıları oyunun sitesi üzerinden bu istatistiklere ulaşmayı başarmış. Bu bilgilere göre Haziran 2017’den sonra oyundan tam 13 milyondan fazla kişinin banlandığı belirtiliyor. Bu konuda en yoğun dönem ise geçtiğimiz Şubat ayında yaşanmıştı. Hatta oyunun koruma sistemi olan BattlEye bir açıklama yapmış ve sadece Ocak 2018’de 1 milyondan fazla kişinin hile yaptığı gerekçesi ile banlandığı duyurulmuştu.

Aslında bu istatistikler başta da dediğim gibi oyunun kan kaybetmesinin de en büyük sebebi. Oyunun yapım anlamında bir türlü hatalarından arındırılamaması ve üzerine gelen bu yoğun hile kullanımı, oyun severleri de küstürmüşe benziyor. Nitekim bu durum rakamlara da yansımış gibi, Steam‘de rekorları alt üst eden oyunun ilerleyen aylarda göstereceği performansı ise büyük bir merakla bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu