Rayman Legends
Ubisoft’un geliştirmiş olduğu ve 2011 yılında çıkışını yapmış olan Rayman Origins oyuncuların gönlünde güzel bir yer edinmişti. Serinin devamında ise mobil için bir oyun geliştirildi. Platform oyunları içerisinde çok eskilerden beri bulunan ve ismini herkesin aklına sokmuş olan Rayman bu sene ise bizleri yeni bir oyunla karşılıyor. Rayman Legends adında olan ve Origins’in devamı niteliğinde hazırlanan oyun gayet iyi ve beklentilerimi karşıladı.
Kendi türünde çok iyi bir oyun
Platform türünde olduğundan dolayı hikâye benim için önemli değildi. Zaten platform oyunlarında görsellik ve oynanış önemlidir. Rayman Legends’da bu iki özelliği çok iyi derecede oyuna aktarmış. Hikayesinden kısaca bahsetmek gerekirse eğer şöyle söyleyebilirim. Rayman, Globox ve Teensie’ler bir yüzyıldır uyuyorlardı. Bu süre içerisinde yaşlı Bubble Dreamer’ın kabusları ciddi dercede büyüdü ve güçlendi. Daha sonra bu kabuslar gerçek dünyaya dalış yaptı. Bizim çetemizin de zıplayıp, koşup onlarla dövüşmeleri gerekiyor. Basit bir hikayesi olmasına rağmen uzun süre oynayabileceğiniz bir oyun olmuş fakat sizlere adeta bir görsel şölen yaşatıyor.
İçerisinde pek çok türde bölümler var. Bölümler çok yaratıcı tasarlanmış. Bazı bölümlerde bir ördeğe dönüşürken, bazı bölümlerde de boyutunuz küçülüp büyüyor. Şimdi gelelim işin ciddi kısmına yani görevlere. Görevler tablolar halinde bulunuyor ve bu tabloların içine dalış yaparak görevleri tamamlıyorsunuz. Görevlerde Lum’ları toplayarak puan kazanıyorsunuz ve Teensie’leri serbest bırakarak asıl amacınızı gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca ne kadar çok Teensie o kadar çok puan.
Toplamış olduğunuz puan eğer 450’yi geçerse bir tane dört yapraklı yonca ediniyorsunuz. Bu yonca size bir kazı kazan yapma hakkı tanıyor. Kazı kazanı kazıyorsunuz ve bir ödül kazanıyorsunuz. Bu ödül size bir yaratık, çok sayıda Lum ya da gizli bir bölüm verebiliyor. Toplamış olduğunuz yaratıklar sizlere günlük olarak Lum biriktiriyor ve ekstradan Lum kazanmış oluyorsunuz.
Çok sayıda karakter ve kostüm
Rayman Legends’da, Rayman haricinde, Globox, Barbara ve çeşitli sayıda değişik Teensie olabiliyorsunuz. Ayrıca Rayman için kostümler açmakta mevcut. Topladığınız puanlara göre pek çok tarzda kostüm açıyorsunuz. Oynanabilir karakterlerin haricinde bir de Murfy bulunuyor. Murfy bize gittiğimiz yolda yardımcı oluyor. Geçemediğimiz yerleri onun yardımı ile geçebiliyoruz. Ayrıca Murfy’nin yönetimi de bize ait.
Eğer Rayman Legends’ı PS Vita’da ya da Wii U’da oynuyorsanız dokunmatik sistemle direkt olarak Murfy’i yönetebilirsiniz. Bir bölümü tamamladığınızda o bölümün “Invaded” versiyonunu açıyorsunuz. Bu versiyonda daha zor düşmanlar ve yeni objeler karşınıza çıkıyor. Oyunda 120 bölüm bulunmakta. Ayrıca Rayman Origins’in 40 bölümü de tekrardan düzenlenmiş bir şekilde Rayman Legends’da bulunuyor.<!–[if gte mso 9]>