Razer Kraken V3 Pro inceleme

Razer oyuncu aksesuarları konusunda farklı özellikler ile farklı segmentlere odaklanan ürünlerini çıkarmaya devam ediyor. Hali hazırda kulaklık tarafında oldukça iddialı olan firma yenilemiş olduğu Razer Kraken ailesinin son üyeleri ile karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda Razer Kraken V3 ve Kraken V3 Hypersense modellerini incelemiş ve arasındaki en büyük fark olan Hypersense özelliğinden bahsetmiştik. İşte bir süredir test ettiğimiz Razer Kraken V3 Pro modelinin bu kulaklık ailesinin yeni ve en üst düzey ürünü olduğunu söyleyebiliriz. 

Razer Kraken V3 Pro inceleme

Tasarım

Kulaklığı kutusundan çıkarttığımızda öncelikle firmanın o kaliteli ürün hissiyatını fazlasıyla taşıdığını söyleyebiliriz. Tasarım olarak Kraken ailesinin diğer ürünlerine fazlasıyla benziyor. En büyük fark ise bu kulaklığın tabi ki kablosuz olarak kullanılabilmesi. Kutu içeriğinden şarj kablosu dışında tabi ki bilgisayarınıza ya da konsolunuza bağlayabileceğiniz bir alıcı da çıkıyor.

372 gram olan kulaklığın üzerindeki tuş ve giriş ünitelerine baktığımızda bizi kalabalık bir liste bekliyor. Neyse ki yerleşim düzgün yapıldığından kısa bir sürede bu dizilime alışıyorsunuz. Sol tarafta mikrofon girişi, şarj etmeniz için Type-C yuvası, 3.5mm jak girişi, açma/kapama düğmesi, ses tekerleği ve mikrofon açma/kapama tuşu bulunuyor. Kulaklığın birazdan da bahsedeceğim Hypersense seviyesini ayarladığınız tuş ise sağ kulaklığa alınmış.

Sağ ve sol tarafta dokuz kademeli bir kızaklı yapı kullanan Razer Kraken V3 Pro, bu sayede kafanıza tam olarak oturacak bir yapıya sahip. Kafa bandı kısmındaki süngerler oldukça rahat ve ergonomik. İç kısımda da bu yapının kullanılması kafanızın daha rahat etmesine olanak sağlıyor. Uzun vadede soyulma riski olur mu test etmek gerekiyor ama klavyelerinde bulunan bileklik kısmı dışında daha önce bir yılı aşkın bir süre kullandığım farklı model kulaklıklarda böyle bir problemler ile karşılaşmadım.

Kızak kısmına doğru inildiğinde kalın bir şerit ile sağlam bir plastik aksanla karşılaşıyoruz. Bunların üzerinde ise Hypersense logosunun kullanıldığı gözüküyor. Kulak süngerleri ile ergonomik bir kullanım sağlayan Razer Kraken V3 Pro’nun bu konuda rahat bir kullanım sağladığını söylemeliyim. Ben normalde uzun süreler bu tarz kafa üstü kulaklıkları kullanamıyorum. Hem kulağımda hem de başımda ağrıya sebep olabiliyorlar. Fakat Kraken modellerinin diğer ürünlerinde olduğu gibi bunu da uzun süre oynadığımda bir rahatsızlık ile karşılaşmadım. Kulaklık kısmının iç tasarımında bırakılan boşluk o baskıyı fazlasıyla azaltıyor. Tasarım tarafında kulaklığın her iki tarafında da RGB aydınlatmaya yer verilmiş. Yazılım sayesinde burada dilediğiniz şekilde özelleştirmeler yapabiliyor ve diğer ürünleriniz ile eş bir ışıklandırma sağlayabiliyorsunuz.

Dediğim gibi bu kulaklığı diğer Kraken V3 modellerinden ayıran en önemli özelliği kablosuz olması. Hem PC hem de Playstation 5 üzerinden uzun süre test ettim. Her ikisine de hızlıca bağlandığı gibi uzaklık konusunda da beni fazlasıyla memnun etti. Konsol odada olmasına rağmen evin tam ters köşesindeki mutfağa gittiğimde bile ses kalitesinin düşmediğine şahit oldum. Bu da acil durumlarda konferansta olsanız bile bu tarz bir mobilite ile rahat bir kullanım sağlamış oluyor. Yeri gelmişken kablosuz olarak PC ve PS5 dışında Switch konsolunu da Dock modundayken kullanabiliyorsunuz. Tabi kablolu olarak bu platformların yanı sıra Xbox ve akıllı telefonlarda da kullanmak mümkün. Xbox’ta kablosuz olarak kullanamıyorsunuz.

Teknik Detaylar

Teknik tarafa baktığımızda aslında diğer modeller ile benzer bir yapıda olduğunu görüyoruz. Arada sadece ufak tefek farklılıklar bulunuyor. 50 mm’lik bir sürücüye sahip olan Kraken V3 Pro modeli 20 Hz ve 20 kHz frekans aralığını kullanıyor. Razer TriForce Titanium sürücülerini kullanan bu modelin ses kalitesi özellikle oyunlarda çok iyi bir performans sunuyor. Güçlü basların yanı sıra ortam seslerinde de en ufak ayrıntıyı dahi duyuyorsunuz. Bu da özellikle rekabete dayalı oyunlarda ses kasmak isteyen oyuncuların oldukça işine yarayacak bir kullanım. 

Mikrofon tarafında beni şaşırtacak bir kalite sunan kulaklığın Hypersense özelliği ise daha önce pek alışık olmadığımız bir kullanım sunuyor. Kraken v3 Hypersense modelinde de değindiğimiz bu özellik başta da belirttiğim gibi sağ kulaklıkta yer alan tuş sayesinde dört farklı kademede ayarlanabiliyor. Kapalı, düşük, orta ve yüksek ayarda bu özelliği kullanabiliyorsunuz. haptik özelliğini aslında DualSense kontrolcüsündeki titreşim özelliğine benzetebiliriz. Yani izlediğiniz bir film, video, müzik ya da oynadığınız bir oyundaki ses durumuna göre kulaklığın titreşimle farklı bir deneyim sunduğunu görüyorsunuz.

İşte ateş ettiğinizde ya da bir boss mücadelesine girdiğinizde müzikle birlikte kulaklarınızda da o bass dönemlerinde yüksek titreşimler size sunuluyor. Bu gerçekten de DualSense kontrolcüsünde olduğu gibi anlatılması güç ama deneyim edildiğinde çok farklı bir his yaratan bir durum diyebilirim. Yine de Hypersense özelliğini uzun süre kullandığınızda hani ergonomi tarafında ağrı yapmıyor dediğim olayın yavaş yavaş sizi vurduğunu fark ediyorsunuz. Neyse ki tek tuşla bunun seviyesini ayarlamak, ya da tamamen kapatmak kolay bir çözüm sunuyor. Diğer taraftan keşke oyunlar için özel bir tasarımla bu kulaklığın nimetlerinden daha fazla yararlansak diyorsunuz. Çünkü bu hali ile aslında kulaklığın içindeki sistemin dinlediğiniz sese göre otomatik bir titreşim oluşturduğunu ama bu ayarlamayı güzel yapıtğını söylemek mümkün. Oyuna özel bir tasarım olsa muhtemelen çok daha fazlasını sunabilecek özelliklere sahip olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

Kulaklığı ilk kullanmaya başladığınızda seslerin biraz tiz kaldığını fark edebiliyorsunuz. Bu aslında biraz da kişiden kişiye göre değişen bir durum. Neyse ki biraz önce de bahsettiğim ışıklandırma özellikleri başta olmak üzere tüm ayarlamaları Razer Synapse 3 uygulaması üzerinden yapmak mümkün. Ses ayarlarından ekolayzır ayarına kadar tüm ayarlamaları yapmak mümkün.

Sonuç

Sonuç olarak en başta dediğim gibi Razer Kraken V3 pro modeli bu ailenin en kıdemli üyesi. Eğer Hypersense teknolojisini merak ediyorsanız deneyim edebileceğiniz bir mağaza varsa bunu test etmeniz gerektiği. Çünkü bu özelliği her zaman kullanmak istemeseniz de yeri geldiğinde çok güzel bir deneyim sunuyor. Bu da kulaklığı diğer üyelerden ayıran özelliklerden birisi. Tabi kablosuz olmasının avantajı da oldukça büyük. Kısacası üst düzey farklı bir deneyim sağlayan kablosuz bir kulaklık arıyorsanız Razer Kraken V3 Pro modelini önerebilirim. Fakat daha uygun olsun, kablolu olsun derseniz bu ailenin diğer üyelerine de bakabilirsiniz.

Razer Kraken V3 Pro Teknik Özellikler

Temel Özellikler

Ses ve Teknik detaylar

Exit mobile version