Oyuncu Aksesuarları

Razer Ornata V2 İnceleme

Razer Ornata V2 modelini bir süredir kullanıyorum. Firmanın geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı bu model, salefinin sahip olduğu özellikleri bir adım daha ileri taşımayı başarmış. Hem günlük kullanımda hem de oyunlarda beklediğiniz performansı ve geri dönüşü alabileceğiniz bir klavye olduğunu söyleyebilirim.

Razer Ornata V2 Oyuncu Klavyesi

Razer Ornata V2 için tasarım olarak klasik hatları seven oyunculara hitap eden bir model diyebilirim. Ben de oyuncu klavyelerinde minimal hatlara ve tuş karmaşasına karşı olan biri olduğum için genel olarak klavyenin bu sadeliğinden oldukça memnun kaldım. Tuş takımı olarak mecha-membrane isimli teknolojiyi kullanan Ornata V2, tuş takımı olarak ses tekerleğine ve medya tuşlarına da sahip

Klavyenin hemen sağ üst köşesinde tırtıklı bir yüzeye sahip olan tekerlek tuşunu görüyorsunuz. Bana kalırsa bu tekerlek olayının artık klavyelerde bir standart haline gelmesi gerekiyor. Çünkü Ornata V2 gibi modellerde kullandıktan sonra yokluğunu gerçekten de hissetmeye başlıyorsunuz. Bu tekerleğin hemen sol tarafına ise medya tuşları konumlandırılmış. Klavyenin bildirim ışıkları ise alışılmışın aksine yön tuşlarının hemen üzerine konumlandırılmış. Burada Caps Lock, Numeric tuş takımı bildirimi dışında ışıklandırma ve Gaming Modu gibi bildirim ışıklarını da görüyorsunuz. zaten Foksiyon tuşuna bastığınızda sadece kullanabileceğiniz tuş takımının ışıklarının yanması da hoş bir ayrıntı olmuş diyebilirim.

Klavye bileklik kısmı ile birlikte hoş bir görünüme kavuşuyor. Köşelerde hafif yuvarlatılmış bir tasarım görüyoruz. Örgülü kablo dışında klavyenin üst kısmı hacimli bir yapıya sahip ve ayakları kaldırdığınızda rahat bir kullanım sunuyor. Bazı modellerin aksine klavye üzerinde herhangi bir USB girişine ise yer verilmemiş.

Razer’ın diğer modellerinde de rastladığımız mat bir tasarıma sahip olan Ornata V2 , bu sayede parmak izi gibi lekeleri tutmuyor. Açıkçası çoğu mekanik klavyeyi seven bir oyuncu değilim. Fakat Razer’ın son modellerinde mekanik bir yapı kullanılmasına karşın aynı zamanda yumuşak bir tuş takımı da karşımıza çıkıyor. Bu hibrit tasarım hem kullanım kolaylığı sağlamış hem de tuş sesini minimum seviyeye indirmiş. Klasik makanik tuş takımı mecha-membrane rahatlığına yer bırakmış da diyebiliriz. Mecha-membrane için kısaca mekanik anahtar ve silikon zar kısmını birleştiren melez bir kullanım ifadesini söyleyebiliriz. 

Razer Ornata V2 renk olarak RGB sistemini kullanıyor. 16.8 milyon rengi bünyesinde barındıran klavyenin renk ayarlamalarını Razer Synapse uygulamasından özelleştirebiliyorsunuz. Burada klavye ışıklarını oyunlara ya da kullanım oranınıza göre farklı ve istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca ışıklandırma için yine farklı animasyon seçenekleri de mevcut. 

Ornata V2 genel olarak beni oldukça memnun eden bir klavye oldu. Özellikle tuş hissiyatı hem oyunlarda hem de günlük kullanımda güzel bir geri dönüş sağlıyor. Fakat klavyenin bazı önemli eksiklikleri de var. Öncelikle incelediğimiz bu model İngilizce tuş takımına sahip. Bu da Türkçe olarak ayarlarsanız büyük bir tuş karmaşasını da beraberinde getiriyor. Buna rağmen tuş takımını çok sevdiğim için test sonrasında da kullanmaya devam ettiğimi belirtmem gerek. Hemen hemen tüm tuşların yerini ezberlemiş durumdayım. Bu karmaşadan daha çok canımı sıkan nokta ise Enter tuşunun oldukça ufak kalması. Özellikle benim gibi büyük Enter tuşlarına alışkınsanız bu konuda sizi zorlayacak bir yapısı olduğunu söylemem gerek.

Razer Viper Ultimate inceleme

Sonuç olarak Razer Ornata V2 sade ve şık bir oyuncu klavyesi olmuş. Medya tuşları dışında ekstra tuş takımına sahip olmayan bu yapısı özellikle benim gibi sade tasarımları seven oyuncuları tatmin edecektir.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu