Makale

Reaper of Souls Rehberi #1

Diablo III’ün ilk ek paketi Reaper of Souls geldi ve geldiği gibi çoğumuzu esir alması da bir oldu… Ofiste, evde her fırsatta oynadığımız Diablo III için yaptığımız inceleme yazısında verdiğimiz ipuçlarıyla ilgili olumlu yorumlar, bizi gözünüzden kaçmış olabilecek bazı bilgileri derlediğimiz bu mini rehberi hazırlamaya teşvik etti! Buyrun işinize yarayacağını umduğumuz rehberimize…

-Eğer hızlı bir şekilde Bounty kasmayı planlıyorsanız oyunun seviyesini Expert’e ayarlayıp, yanınıza 3 arkadaşınızı daha alıp Adventure Mode’a öyle girin. Her oyuncu farklı bir Act’i temizlemeye başladığından 4 koldan birden Bounty’leri bitirip Horadric Cache’leri daha hızlı kazanıyorsunuz. Oyunda bu yönteme “Split Bounty” deniyor. Zorluğu Expert’e ayarlamanızın sebebiyse Expert’ten itibaren iki katı Blood Shard kazanıyor olmanız. Onun dışında zaten Horadric Cache’ten düşen eşyaların kalitesine zorluk etki etmiyor.

-Eğer Split Bounty yöntemini kullanacaksanız işiniz bittikten sonra arkadaşlarınızın kastığı bölgelere birer kere uğrayıp haritayı kol açan etmeyi ihmal etmeyin. Siz o haritada aktif olarak bulunmasanız bile arkadaşınızın kestiği yaratıklardan Legendary düşme ihtimali var ne de olsa. Eğer böyle bir durum oluştuysa düşen Legendary’yi harita üzerinde turuncu bir yıldız olarak görebilirsiniz.

-Bulduğunuz eşyalarda belli bir özelliğin önünde ufak turuncu bir karo şekli varsa bu o özelliğin envanterinizdeki DPS miktarını gösterirken hesaba katılmadığına işaret eder. Genellikle “Cooldown Reduction” ya da “+% Elemental damage” gibi özellikler bu şekilde temsil ediliyor. Yani hasarınızı 0.04% falan düşüren bir eşya bulursanız belki de üzerindeki +Cold Damage sayesinde aslında DPS’iniz artıyor olabilir. Bunlara dikkat etmekte fayda var.

-Level 70’ten sonra bulduğunuz beyaz renkli “Ascended” eşyaları mutlaka saklayın. Özellikle de kalkan, crossbow vb olanları. Bulacağınız Level 12 Blacksmith tariflerinin bir çoğu malzeme olarak bu eşyaları kullanıyorlar. Zırh parçaları Battlegrounds of Eternity gibi bazı mekanlarda sıkça bulunsa da, Ascended Shield Hallowed setinin kalkanını yapmak isteyen birçok oyuncu için büyük sıkıntı yaratıyor mesela. Neyse ki bu rehberimizde yine yardımınıza koşuyoruz: Act I, Fields of Misery haritasında bazen çıkabilen House of Curios’un içerisindeki “Adenah the Curio Vendor” isimli karakter bazen bu kalkanı satabiliyor. İstediğiniz kadar kalkanı ondan satın alıp stoklamak şu an için en mantıklı yöntem.

-Malthael’i ilk kez kesişinizde garanti Legendary attığı için, Malthael’le olan ilk karşılaşmanızı Level 70’ten sonrasına saklamak istemeniz mümkün. Böylece hele ki Torment I’de keserseniz sınıfınıza özel yeni setlerden birini düşürme ihtimali oluyor. “Ben çoktan kestiydim onu ama” diyorsanız üzülmeyin, menüdeki “Game Settings” altında bulunan “Reset Quests” seçeneğine tıklayarak görevlerinizi sıfırlayabilir ve tekrar Malthael’i kesmeye ilk defa gidiyormuş gibi garanti Legendary’nizi alabilirsiniz. Ancak “Ben görevlerimi sıfırlayayım, sonra arkadaşım bana gelir Malthael görevini açar, Legendary’leri kaparım oh!” şeklinde sömürülmesini engellemek için oyundaki BÜTÜN görevleri tamamlamış olmanız gerekliliğini eklemiş Blizzard. Yine de bu bizi zorluğu NORMAL’e çekip hızlıca bütün görevleri yapmaktan alıkoymuyor tabii…

-Hellfire Yüzükleri Level 70’e özel yeni bir versiyona sahip. %35 yerine %45 Experience bonusu veren bu yeni yüzüğün özellikleri de 70. seviyeye göre tekrar düzenlenmiş. Ancak bu noktada şöyle bir sıkıntı ortaya çıkıyor: Keywarden’lardan eskisi gibi kolayca key düşürmek artık o kadar da basit değil. Torment I’de %25, Torment VI’da ise %50 ihtimalle key düşürme şansına sahipler. Artık her ne kadar Nephalem Valor gereksinimi kalkmış olsa da, Hellfire Yüzüğü yapmak daha bir zorlaşmış. İyi yanından bakacak olursanız, hangi portalı açmak istiyorsanız onun spesifik Infernal Machine’ini yapmanız mümkün. Böylece eksik olan organları farmlamak mümkün (Tabii o kadar Infernal Machine’i nereden bulursunuz, onu bilemem)

-Nereden bulacağınıza gelmişken… Yeni anahtarların düşmesi için level 70 olmalı ve Torment I’de oyun açmış olmalısınız. Şanslıysanız anahtarların düştüğü yerler şu şekilde:

Key of BonesAct I, Fields of Misery
Key of GluttonyAct II, Dahlgur Oasis
Key of WarAct III, Stonefort
Key of EvilAct IV, Silver Spire Level 1

-Eğer düzenli bir grupla birlikte oynuyorsanız ve Transmogrify edebildiğiniz görünümlerin sayısını hızlıca arttırmak istiyorsanız düşen Legendary’leri grup içerisinde takas edebilirsiniz. Söz konusu eşyanın envanterinize bir kere girmiş olması görünümünü kazanmak için yeterli. İşiniz bittikten sonra eşyayı asıl sahibine gönül rahatlığıyla temsil edebilirsiniz. Tabii üzerine Gem takılmış, Enchant edilmiş ya da Bounty Cache’lerden düşen eşyaları başkaları alamayacağı için bu yöntem o eşyalarda işe yaramıyor. Aynı şekilde Level 70 yeni sınıf setleri de bu kısıtlamaya dahil maalesef.


-Yüksek zorluk seviyelerinde oynamak size ekstradan Legendary bulma şansı sağlasa da, bulduğunuz Legendary’nin özellikleri üzerinde herhangi bir etkisi bulunmuyor. Kısacası Normal zorlukta bulduğunuz bir Legendary’nin teorik olarak Torment’te bulduğunuz başka bir Legendary’den daha iyi olma şansı var. Peki neden Torment’te oynamalı o zaman? Az önce de dediğim gibi ekstradan Legendary bulma şansına ek olarak, bazı Legendary’ler sadece Torment seviyesinde düşme şansına sahip. Bu Legendary’ler şu şekilde:

-The Immortal King’s Call (Barbarian seti)
-Might of the Earth (Barbarian seti)
-The Legacy of Raekor (Barbarian seti)
-Tal Rasha’s Elements (Wizard seti)
-Vyr’s Amazing Arcana (Wizard seti)
-Firebird’s Finery (Wizard seti)
-Natalya’s Vengeance (Demon Hunter seti)
-The Shadow’s Mantle (Demon Hunter seti)
-Embodiment of the Marauder (Demon Hunter seti)
-Inna’s Mantra (Monk seti)
-Monkey King’s Garb (Monk seti)
-Raiment of a Thousand Storms (Monk seti)
-Thorns of the Invoker (Crusader seti)
-Armor of Akkhan (Crusader seti)
-Zunimassa’s Haunt (Witch Doctor seti)
-Raiment of the Jade Harvester (Witch Doctor seti)
-Helltooth Harness (Witch Doctor seti)
-Istvan’s Paired Blades seti
-Bastion’s Will seti
-Follower Legendary’leri
-Legendary Potion’lar

-Bounty’lerden ve Rift Boss’larından kazandığınız Blood Shard’ları toplamda 500 taneye kadar birikebildiğiniz ve zaten başka hiçbir işlevleri de olmadığından her fırsatta gidip Kadala’dan eşya almayı ihmal etmeyin. Torment’e ya da Horadric Cache’lere özel Legendary’ler çıkmasa da arada gayet güzel ve işe yarar Legendary’ler çıkartmanız muhtemel. (Ben bütün Blood Shard’larımı belki The Witching Hour çıkar ihtimaliyle Belt’e yatırıyorum mesela)

-Şu anda Legendary bulmak için en güvenilir yol Nephalem Rift’lere yoğunlaşmak. Nephalem Rift’lerdeki Legendary düşme şansı şu anda herhangi başka bir noktada olandan 2 kat daha fazla. Bu da eğer bahtınız açıksa Rift başına bazen 4 Legendary bile düşebildiğine şahitlik etmeniz anlamına geliyor.

-Eğer oyunda görülebilecek her şeyi gördüğünüzü, fethedilebilecek her şeyi fethettiğinizi düşünüyorsanız bir de Hardcore modunu deneyin. Her şeye sıfırdan başlayıp Artisan’larınızı baştan kasacak olmanın yanında, öldüğünüzde bütün emeklerinizin de karakterinizle birlikte sadece hatıra olarak kalacağının bilincinde olmak garip bir heyecan katıyor oyuna. Çok ciddiyim, eğer denemediyseniz bir deneyin. Standart karakterlerle oynarken yaşayabileceğiniz herhangi bir heyecandan çok daha fazlasını sunuyor Hardcore’da yaşayacağınız adrenalin patlamaları.

SADECE BOUNTY’LERDEN ÇIKABİLECEK LEGENDARYLER
ACT I:
-Golden Gorget of Leoric (Amulet)
-Mad Monarch’s Scepter (1H Mace)
-Pauldrons of the Skeleton King (Omuzluk)
-Ring of Royal Grandeur (Yüzük)
-Sanguinary Vambraces (Bileklik)

ACT II:
-Cloak of Deception (Cloak)
-Coven’s Criterion (Kalkan)
-Gloves of Worship (Eldiven)
-Illusory Boots (Bot)

ACT III:
-Avarice Band (Yüzük)
-Boots of Disregard (Bot)
-Burst of Wrath (2H Axe)
-Envious Blade (1H Dagger)
-Insatiable Belt (Kemer)
-Pride’s Fall (Miğfer)
-Overwhelming Desire (Amulet)

ACT IV:
Diğer bütün Act’lerdeki eşyaların bu Act’teki Horadric Cache’lerden düşme ihtimali mevcut.

ACT V:
-Salvation (Crusader Kalkanı)
-Death’s Bargain (Pantolon)
-Helltrapper (1H Crossbow)
-Pandemonium Loop (Yüzük)
-Soulsmasher (2H Mace)

Bütün bu saydıklarımız herhalde Sanctuary’deki deneyiminizi biraz daha eğlenceli kılmıştır. Rehberimizin ikinci kısımında da yine güncel bazı ipuçları ve hangi Legendary materyal için kimin peşine düşmeniz gerektiği gibi bazı detaylara değineceğiz. O yüzden bir gözünüz ana sayfamızda olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu