Oyun Haberleri

Recep İvedik hakkında karar verildi

Beşinci filmi ile beklenildiği gibi gişede rekor kıran Recep İvedik serisinin geleceği kurtarıldı. Film vizyona girdiği zaman Yusuf E. isimli şahıs, Recep İvedik 5’in Türk milletini aşağıladığını iddia ederek film serisini mahkemeye vermişti. Savcılık aylar süren mahkemelerden sonra film serisi ile ilgili kararını bugün verdi. Savcılığa göre filmde Türk milletine aykırı herhangi bir unsur bulunmuyor. Bu yüzden film için takipsizlik kararı veren savcılık, herhangi bir eylemde bulunmadı.

Recep İvedik serisine ait yeni filmler göreceğiz

Film serisinin yanında Şahan Gökabakar’ın kendisini ve film şirketi olan Çamaşırhane Film Yapım’ı da savcılığa veren Yusuf E.’nin bundan sonra nasıl bir adım atacağı belli değil. Gökbakar ise filmlerinde herhangi bir aşağılayıcı unsur olmadığını söylerken üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi.

Recep İvedik 5, çıkmadan önce gösterilen fragmanda Azeri sporcuyla olan sahnesi yüzünden olumsuz eleştirilere maruz kalmıştı. Bu yüzden Gökbakar filmde yer alan boks sahnesini kaldırma kararı aldığını duyurmuştu. Eğer film hakkında olumsuz bir karar verilseydi, Recep İvedik serisi bundan sonra Kültür Bakanlığı’ndan onay alamayacaktı. Kültür Bakanlığı’ndan izin alamayan filmlerin beyaz perdede oynatılmadığını belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu