Blog

Red Dead Redemption 3 Kanada’da geçebilir

Bildiğiniz gibi Red Dead Redemption 2 ilk kez 2018 yılında piyasaya sürüldü ve Rockstar’ın her yeni oyunu gibi hayranların gönlünde taht kurmayı başardı. Hali hazırda Rockstar Games bu sıralar GTA 6 ile uğraşsa da, yeni bir RDR oyununun gelmemesi güç bir ihtimal. Önümüzde uzun yıllar olsa da hiçbir zaman yeni oyun hakkında bazı fikirler yürütmek için biraz zaman ayırabileceğimizi düşünüyoruz.

Red Dead Redemption 3 gelirse Kanada’da geçme ihtimali yüksek

Serinin ikinci oyunu, ilk oyundan daha önceki bir zaman diliminde geçtiği için yeni oyunun da biraz daha geriye gitmesini bekliyoruz. Tabi Amerika’da geriye gittikçe kanun kaçaklarının içine yerleştirilebileceği çok farklı hikayeler de karşımıza çıkmaya başlıyor. Kaotik bir siyasi ortamın hüküm sürdüğü kıtada kanunsuzların oradan oraya at koşturduğu Amerika’da geçen RDR2’den sonra Red Dead Redemption 3, Kanada’da geçebilir.

İlk ve ikinci oyunlar, Amerika’nın güneybatı bölgelerinde geçen hikayelere sahipti. Yeni oyunda ise GameRant’ın da makalesinde öne sürdüğü gibi kuzey topraklarına gidilebilir. İkinci oyunun başında, eğer hikaye kuzeyde geçseydi ne çeşit zorluklarla karşılaşacağımız da inceden gösterilmişti. Mevsimsel şartların çetinliği, arazi yapısı ve seyahat etmenin zorluğu bir ayrı keyifliydi. Bu nedenle hikayenin kuzey bölgesinde geçmesi hem seriye yeni bir soluk getirecektir hem de tarihi olarak yedirilmesi biraz daha uygun.

Red Dead Redemption 3 Kanada'da geçebilir

İkinci oyun 1899’da ve ilk oyun da 1911’de geçiyor. Red Dead Redemption 3 de muhtemelen bu tarihlerden daha öncesinde geçecek. Zaten 19. yüzyılın sonlarında ABD’deki iç savaşın hem federal hem de toplumsal etkileri bize ilk iki oyunda çok güzel hissettirildi. Ancak bu sırada Kanada da ulusal büyük bir değişim süreci yaşıyordu. İlk kez 1866’da egemenlik statüsü verilen Kanada, bir yıl sonra kendisini yönetebilen bir ülke haline geldi. Doğal olarak bu tür bir kargaşanın yaşandığı ülkede herhangi bir kanun kaçağı hikayesi çok rahat şekilde yedirilebilir.

Kanada, potansiyel bir RDR3 için hem manzaralarıyla hem de ortamıyla harika olabilir. Tabi Rockstar oyunun adını dahi zikretmediği için, bunların hepsi hayal gücümüzün eseri. Sizler yeni RDR oyununun nerede geçmesini isterdiniz? Gelin yorumlarda bu konuyu tartışalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu