Oyun Haberleri

Remedy, Alan Wake 2’ye odaklanmış durumda

Remedy firması az ama öz oyun yapan ekiplerden birisi. Firma buna rağmen son dönemde önemli bir açılım gerçekleştirdi ve dört beş tane projeyi paralel olarak ilerletmeye başladı. İşte merakla beklenen Alan Wake 2 başta olmak üzere firma bu projeler ile bazı açıklamalar yaptı ve güncel durumu paylaştı.

Remedy, Alan Wake 2’ye ağırlık vermeye başladı

Öncelikle firmanın iş yükünün büyük kısmını tamamen Alan Wake 2’ye kaydırdığı duyuruldu. Yani bu oyun şu anda öncelikle olarak tüm ekibin çalıştığı projelerin başında geliyor. Çıkış tarihi olarak henüz net bir bilgi olmasa da Remedy CEO’su Tero Virtala oyunun 2023 yılında çıkacağını yenilemiş.

Alan Wake 2 projesi dışında firmanın üzerinde çalıştığı iki yeni Control oyunu da yer alıyor. Ana oyunun yan hikayeleri olarak ele alabileceğimiz bu iki proje Codename Condor ve Codename heron olarak adlandırılmı. Condor kod adlı oyun 4 kişilik co-op dinamiklerine sahip olacak ve PvE türünde olacak. Heron kod adlı oyun ise çok erken aşamada fakat firmanın Control evrenindeki daha büyük bütçeli bir oyunu olacağı belirtilmiş.

Remedy aynı zamanda Tencent ile F2P türündeki Vanduard oyunu üzerinde de çalışıyor. Geçtiğimiz Aralık ayında duyurulan proje hakkında fazla detay yok. Son olarak Max Payne 1 ve 2 Remake projesinin de Rockstar ekibi ile birlikte yapıldığı duyurulmuştu. Bu projenin ufak bir ekip tarafından geliştirildiği ve Alan Wake 2 ve Control grafik motorunu kullandığı da belirtilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu