Sizinkiler

Resident Evil 1

Yıl: 1998, Yer: Raccoon City
Raccoon Şehri ormanında garip şeyler oluyor. Bu olayı incelemek üzere görevlendirilen Bravo Takımı elemanları ormana vardıklarında insandışı varlıkların saldırısına uğrar ve takımdan haber alınamaz. Yeni bir takım olan Alpha Takımı, Bravo Takımını kurtarmak için bölgeye giderler fakat aynı saldırı Alpha Takımı’nada yapılır. Hayatta kalanlar ise oradan uzaklaşıp bir malikaneye girer. Bizi uykusuz gecelere sürükleyecek olan macera burada başlar.

Gelelim Oynanabilirliğe
Oyunda oynanabilir iki karakter var; Chris Redfield ve Jill Valentine. Aradaki tek fark cinsiyet farkı değil. Senaryolar arasında fark var. Chris, Jill’e göre daha dayanıklı fakat Jill’in envanterinde sekiz kare yerken Chris’te altı kare yer var. Fark burada bitmedi. Chris’in yan karakteri Rebecca Chambers, Bravo Takımı’nın hayatta kalan elemanı, acemi bir asker. Jill’in yan karakteri Barry Burton ise tam bir RAMBO :). Seriyi Resident Evil yapan özellik ise tabi ki de kurşun ve mürekkeb sıkıntısı. Şarjör bulduğunuz zaman kendinizi çölde su bulmuş insanlar gibi hissediyorsunuz. Gelelim mürekkebe, mâlum çantanızda mürekkep yoksa save edemiyorsunuz doğal olarak oyunun başından kalkamıyorsunuz. Aslında save etsek de kalkamıyoruz :).

Neyse biz incelemeye devam edelim. Oyunda canınızı full’eyecek olan spreyler fazla bulunmuyor bunun yerini yeşil bitkiler alıyor. Kırmızı bitkilerde oyunda mevcut. Kırmızı bitkilerin özelliği zehirlenmişseniz sizin zehrinizi alır. ‘Ben sprey kadar can versin istiyorum’ diyorsanız yeşil bitkileri birleştirip daha kuvvetli bir ilaç yapmak mümkün.

Bu nasıl bir grafik!
Demeyelim çünkü o yılların grafiği güzel hatrı sayılır oyunlardan birtanesidir RE. Alacağınız şeylerin hepsi parlak görünüyor diye düşünmeyin bazı yerlerde şarjör ve mürekkep olabiliyor. O yüzden siz siz olun şüphelendiğiniz yerleri inceleyin şanslıysanız mürekkep bulabilirsiniz. RE’nin en can alıcı noktası tabi ki de kamera açısıdır. Kendi kendinize ‘Acaba zombi öldü mü ? Dur iki kurşun daha sıkayım işi garantiye alayım’ diyecek kapasiteye geliyorsunuz.

Gelme kuçu kuçu
RE’de efsane canavarlar (zombiler) dışında köpekler, kargalar, örümcekler, arılar ve en önemlisi kertenkele-kurbağa karışımı olan AVCILAR mevcut. En önemlisi dememin nedeni diğer canavarlara göre biraz daha zor ve beretta ile öldürülecek bir canavar değil. Tyrant’ta var fakat o oyun sonu canavarı. Aşağı yukarı bütün canavarlar takım halinde saldırıyorlar.

 

Zombilerle İlk Buluşma

 
 
Yıl olmuş 2013
Eğer yıl olmuş 2013 ben hala RE oynamadım diyorsanız çok şey kaçırmışsınız demektir. İlk oyunu oynayın serinin diğer oyunlarını oynamak için can atacaksınız. Gamecube’niz varsa Resident Evil 1 Remake oynamanızı tavsiye ederim.Aradaki tek fark grafikleri geliştirilmiş. Senaryo vb. her şey aynı.
 
Benden bu kadar umarım beğenmişsinizdir. Hoşçakalın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu