Oyun Haberleri

Resident Evil ve CoronaVirüs arasında nasıl bir ilişki var?

Resident Evil ve CoronaVirüs ilişkisi, gündeme damgasını vurdu. Corona Virüsü Çin’de hızla yayılıyor ve ortaya çıkan tablo giderek daha korkunç bir hâl alıyor. Geçtiğimiz gün vaka sayısında meydana gelen 2800’ün üzerindeki artış, durumun vehametini ortaya koyuyor. Hâl böyleyken oyuncular da Resident Evil ve CoronaVirüsü arasındaki tuhaf bağlantıların peşine düşmüş durumda.

CoronaVirüsü ile Resident Evil arasında ne gibi bağlantılar var?

Play4UK’in Resident Evil ve Coronavirus haberine göre hastalığın ortaya çıktığı ilk nokta Çin’in Wuhan şehri. Wuhan’da bulunan ve hastalığı araştırmakla görevli laboratuvarın logosu ise Resident Evil’da hastalığın yayılmasından sorumlu olan Umbrella Şirketi’nin logosuna epeyce benziyor. Daha ilk bakışta fark edilen bu benzerliği bozan tek unsur ise logolardaki renk farklılığı.

Resident Evil ve CoronaVirüs arasında nasıl bir ilişki var?

Resident Evil’da yer alan Umbrella Şirketi’nin ‘ilaç şirketi’ maskesi ardında, biyolojik silahlar üzerine araştırma yapan ve bunları üreten bir şirket olması, oyuncular tarafından CoronaVirüsü’ne dair pek çok spekülasyon yapılmasına yol açtı. Umbrealla Şirketi’nin aynı zamanda oyunun ana odağını oluşturan ölümcül virüsün yayılmasına yol açması, Corona Virüsü’nün yayılmasını da Wuhan’daki araştırma laboratuvarına bağlayan pek çok komplo teorisi düşkünü oyun severi galeyana getirmiş durumda.

Komplo teorileri bununla da bitmiyor… Dikkatli oyun severler Corona Virüsü ile Resident Evil’ın hikayesine ev sahipliği yapan Racoon City arasındaki benzerliği de gözden kaçırmadı. Oldukça tuhaf olduğunu kabul etmek gerekir ki ‘Corona’, ‘Racoon’ kelimesinin bir anagramı. Yani ‘Corona’ kelimesi kendi içerisindeki harflerin yerinin biraz değiştirilmesi sonucunda ‘Racoon’ kelimesine dönüşüyor.

Resident Evil ve CoronaVirüs arasında nasıl bir ilişki var?

Resident Evil ve Coronavirüs arasındaki bunca benzerliği elbette gözardı etmek mümkün değil. Ancak bir çok kişinin ölümüne yol açan Corona Virüsü’nün insanlığı yok etmek için bir araştırma laboratuvarı tarafından yayıldığı iddiası, tabi ki temeli gerçeğe dayanmayan bir spekülasyondan ibaret.

Corona Virüsü nedir?

Dünya’da pek çok farklı Corona Virüsü çeşidi bulunmakta. Corona Virüsleri insanlarda ve hayvanlarda görülebilen ve taşıyıcılarını enfekte eden RNA virüsleridir. İlk kez 2002 yılında görülen virüs, etkisini gribe benzer bir şekilde fakat daha ağır seyreden bir şekilde göstermiştir. Bu da adını daha önceden de çokça duyduğumuz SARS-CoV virüsüdür. 2019’un sonlarında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan virüs ise 2019-nCoV olarak adlandırılmıştır. Bu virüsün de SARS-CoV ve MERS-CoV gibi zoonotik (yani hayvanlardan insalara bulaşan) enfeksiyon olduğu düşünülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu