Oyun Haberleri

Riot Games League of Legends taklidi oyunları dava etti

MOBA günümüzün tartışmasız en çok beğenilen oyun türlerinden biri. Oyuncu sayısından da bu başarıyı anlayabiliriz.Oyuncu sayısında ve dünya genelinde oynanılan süre bakımından en başarılı MOBA oyunlarından biri olan League of Legends’da tabi ki oyunların içinde. Devam etmekte olan bu MOBA yarışında her ay çıkan birden çok oyun görmek mümkün. Özellikle son zamanlarda mobil cihazlara da giriş yapan MOBA oyunlar çok büyük bir ilgiyle karşı karşıya.

Oyunların çoğalmasıyla birlikte Riot Games, League of Legends’a göz ardı edilemeyecek kadar benzeyen oyunlara dava açtı. Geçen hafta Perşembe günü açılan davaya göre Riot Games, Moontoon Games’in bilerek ve isteyerek bir değil tam üç mobil oyununun tamamen League of Legends’ın patentine aykırı olarak yapıldığını belirtti. Magic Rush: Heroes, Mobile Legends: 5v5 MOBA ve Mobile Legends: Bang bang olan bu oyunlar Riot’a göre karakterlerini, harita tasarımını, hatta içerisindeki yaratık tasarımlarını bile League of Legends’dan almış. Aşağıdan örnekleri görebilirsiniz.

Riot Games’in açıklamasında, önceden Moontown’a ulaştıklarını ve uyardıklarını, buna dayanarak Moontown’ın oyunlarında son dakika değişikler yaptığını ama yine de çoğu özelliği hala barındırdığını belirtti. Riot’un Google Play Store’a yaptığı şikayetten sonra oyun kaldırılmıştı. Bahsettiğimiz küçük değişiklerden sonra tekrar markette Mobile Lgends: Bang bang yerini alan oyun, Riot Games’i kızdırmış gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu