Oyun Haberleri

Rize’de yaşanan cinayette Assassin’s Creed izleri

Geride bıraktığımız 20 Mart 2017 tarihinde arkadaşı Emir Taş‘ı boğazından kestikten sonra intihara teşebbüs eden Batuhan K.’nın yaptığı cinayet ile alakalı yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Cinayetin ardından Batuhan K. hakkında, canavarca hisle öldürmek suçundan müebbet hapis istemi ile dava açılmıştı. Ancak lise öğrencisi 18 yaşını doldurmadığı için TCK’nın 31/2 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 12 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.

Lise öğrencisinin cinayet notları arasında Assassin’s Creed vurgusu yer alıyor

İntiharını ve cinayeti telefonda oluşturduğu notlar ile hazırlayan Batuhan K.’nın notları arasında ilginç bir not dikkatleri çekti. 38 maddelik not listesinde 35. sırada yer alan “Assassin’s Creed gibi olacak.” notu yüzünden Batuhan K.’nın video oyunlardan etkilendiği söyleniyor. Aynı profesyonel bir kiralık katil gibi planını hazırlayan lise öğrencisinin video oyunlar ile vakit geçirdiğini söyleyebiliriz. Ancak +18 olarak tabir edilen oyunların, küçük çocukların eline geçmesinin tek sebebinin aileleri olduğunu unutmamak gerekiyor.

Habertürk’ün haberine göre cinayetin geri kalan detayları ilerleyen günlerde paylaşılacak. Ancak Batuhan K.’yı bu duruma getiren mesele gerçekten nedir? Biz de çok merak ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu