Makale

Rotamız, Online Evrenler 34

Gamescom’un ardından


Arda’nın Köln (wikipedia deyişiyle “Kıhööööğln” (dinleyin)) yolculuğu nihayet sona erdi. gamescom fuarında Guild Wars 2, World of Warcraft: Cataclysm, Star Wars: The Old Republic gibi bir çok MMO’yu test etme şansı buldu. Biz de kendisinin tecrübelerini yazılarından okuduk. gamescom’dan gelen haberlere geçmeden önce ilgi çeken bir MMO’dan bahsetmek istiyorum.



MMO’nun adı Florensia ve ülkemiz MMO oyuncuları arasında yaygın. Japon yapımı bir oyun olduğundan görüntüler anime ezgileri taşıyor. Florensia Free-to-play olduğundan dolayı oldukça popüler. Tipik MMO’ların özelliklerini taşısa da, farklı yönleriyle de ilgi çekici. Bir kaşif, asker ya da büyücü rolüne bürünebileceğiniz Florensia’da önceliğiniz kendinizi geliştirmek. Ardından oyunun en önemli parçalarından biri olan deniz savaşlarına geçiş yapabiliyorsunuz. Geminizi aldıktan sonra onunla balık tutma, ticaret yapma ve seyahat gibi aktiviteleri gerçekleştirmeniz mümkün. Bu sırada düşmanlarınız da ele geçirdiğiniz hazineleri elde etmek için size saldırıyor tabi ki.


Klan sisteminin de bulunduğu Florensia, ilgi çekici bir MMO.


Florensia’yı hemen oynamak için burayı tıklayın


Bakalım bu hafta MMO dünyasında neler olmuş?


 


Gamescom 2010’un en iyi online oyunu…


Kıhöğln’den haberler geldi. gamescom’un en iyi online oyunu Guild Wars 2.



Oyunun geliştiricisi ArenaNet, blogunda Köln’de bulunmayan takım üyelerinin de önemli bir görev üstlendiğini hatta Seattle’da bulunan geliştirici takımın, fuar ziyaretçilerine oyunu göstermek için tüm hafta onlarla oynadığını da belirtti. Hatta bu demodan “büyük uluslararası bir LAN partisi” ifadesini bile kullandılar.


ArenaNet ayrıca Guild Wars 2’nin ABD’de düzenlenecek olan PAX fuarında da yer alacağını belirtti.

APB 130 bine ulaştı


Son dönemde yaşadığı krizle gündeme gelen All Points Bulletin’in geliştiricisi Realtime Worlds, oyunun 130 bin kayıtlı kullanıcıya ulaştığını ve bu oyuncuların günde ortalama 4 saat oynadıklarını açıkladı.



Şu sıralarda stüdyoyu satışa çıkarmış durumda olan Realtime Worlds hakkında Paul Dounis, bu rakamların oldukça sağlıklı olduğunu belirtti.


Belirtilenlere göre stüdyo için hem ABD’den hem de Avrupa’dan teklifler bulunuyor.


Old Republic için iki yeni uzay gemisi


Holonet bir kez daha güncellendi ve iki yeni uzay gemisi açıklandı. BioWare ve geliştirici takımın ortak açıklamasıyla tanıtılan iki yeni gemi, Fury ve Corellian Defender cinsinde. Fury daha çok bir TIE Interceptor’a benziyor ve imparatorluğun en önemli gemilerinden biri. Bu gemi özellikle Sith lordları arasında oldukça popüler.



Corellian Defender ise Jedi Order için özel olarak üretilmiş bir gemi.



Gemilerle ilgili ayrıntılı bilgi için SWTOR’un resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Guild Wars 2 için Necromancer sınıfı


ArenaNet, Guild Wars 2 için necromancer sınıfını açıkladı.





Necromancer’ın en önemli özelliği, öldükten sonra bile savaşmaya devam etmesi. Bütün gücünü kaybettikten sonra “Death Shroud” özelliğini aktifleştiren necromancer, tekrar ölene ya da yaşam gücü tükenene kadar hayalet olarka kalabiliyor.


Ve diğerleri


-Final Fantasy XIV için açık beta açıklandı.


-Fallen Earth için 1.6.2 yaması sunuldu.


-Cryptic’ten Neverwinter geliyor.


-Bütün soru ve düşüncelerinizi ozguryildiz@merlininkazani.com a gönderebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu