Makale

Rotamız, Online Evrenler 40

Yorucu ancak bir o kadar eğlenceli bir CeBIT fuarından sonra, ofise kavuşmak gibisi yok. Ofise gelir gelmez World of Warcraft’ın 4.0.1 yamasının çıktığı haberiyle birlikte yeni yamayı indirmeye koyulduk. WoW’daki değişimin ilk etkilerinin hissedildiği 4.0.1 yamasıyla ilgili detaylı haberimizi aşağıda bulabileceksiniz. Bunun dışında Everquest’in yeni güncellemesi Arcanum ve Lord of the Rings Online’la ilgili son haberler de yer alıyor.


Lord of the Rings Online’da nüfus artıyor


Free-to-play modeline geçen Turbine MMO’su Lord of the Rings Online, nüfus grafiğinde büyük artışlar sergiliyor. Turbine’dan Kate Paiz, konuyla ilgili olarak eylül ayından bugüne kadarki döneme ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı.



Paiz’in açıklamalarına göre LotRO’nun eski oyuncularının %20’si oyuna, yapılan değişiklikten sonra geri döndü. Aynı anda oynayan oyuncu sayısı ise %300 oranında arttı. Aktif oyuncu sayısında ise %400’e varan artışlar görünüyor. Bu oyunculardan %53’ü ise mikro ödemeler yoluyla oyun için eşyalara sahip oldu.


Görünüşe göre Turbine’ın planı işe yaradı. Free-to-play’e dönüşen Lord of the Rings Online, oyuncu kalitesi konusunda ne kadar iyi bilinmez, fakar maddi olarak geliştirici firma Turbine’a oldukça iyi bir gelir kapısı olma konusunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.


EverQuest 2: Arcanum ortaya çıktı


Sony Online Entertainment, EverQuest için 58. Güncellemeyi yayımladı. Arcanum adı verilen güncelleme, bütün EverQuest 2 sunucularında yerini aldı. Arcanum’la birlikte yepyeni bir bölge, yeni görevler ve az bulunan eşyalar oyuna ekleniyor.



Yeni Arcanum zırh parçaları ve Fetidspine Prowler bineği, yeni zindan Unseen Arcanum’da bulunuyor.  Artık oyunda bineklerimizi de görebileceği ve istatiskilerine bakabileceğiz. Aynı zamanda 1-20 arası seviye bölgelerindeki eşyaların biraz daha dengelendiği de göze çarpıyor. Ayrıca WoW’daki Decursive eklentisi benzeri bir özellik de oyunun arayüzüne eklenmiş.

Cataclysm’in ayak sesleri artık daha kuvvetli


Blizzard, World of Warcraft’ın 4.0.1 yamasını yayımladı. Bu yamayla birlikte artık 7 Aralık’ta piyasaya çıkacak olan Cataclysm ek paketinin sesleri daha da yüksek duyuluyor.


Yamanın asıl özelliği, Cataclysm’le sunulacak yeni bir çok sistemin de oyuna ekleniyor olması. Başlıklara ayırırsak şu özellikler değişiyor:


Karakter sınıfları: Yeniden düzenlenmiş yetenek ağaçları, güncellenmiş hunter-pet sistemi, yeni druid, hunter, paladin ve warlock kaynakları ve yeni Mastery istatistiği.


Kullanıcı arayüzü: Geliştirilmiş Spellbook, yeni Guild görüntüleme özellikleri, geliştirilmiş PvP arayüzü, geliştirilmiş Professions sekmesi.


Sistemler: Yeni Prime Glyphler, yeni Reforging yeteneği, PvP ve PvE currency sistemi.
Şimdi gelin bu yeniliklere biraz daha yakından bakalım.


İlk olarak istatistiklerdeki değişikliklere değinmek istiyorum.  Genel değişiklikler arasında en büyük payı yeni Mastery istatistiği alıyor. Bu istatistik, yetenek ağaçlarınızdaki özelliklerinizden daha fazla yararlanmanıza yarıyor.


Bunun dışında Attack Power, Block Rating, Spell Power, Armor Penetration ve Block Value gibi istatistikler eşyalardan kaldırılmış durumda. MP5, Defense Rating, Weapon Skill ve Spell Rank’lerde oyundan silinmiş durumda.


İlginç olan bir diğer özellik ise Reforging. Bu özellikle birlikte elinizdeki eşyanın sahip olduğu bir istatistiği başka bir istatistikle değiştirebilmeniz mümkün. Yani +24 hit rating veren bir eşyadan, 12 hit rating’i feda edip, +12 başka bir istatistik alabiliyorsunuz.


Değişen bir sistem de Glyph sistemi. Artık Glyph’ler öğrenilebilen özellikler oluyor. Yani gidip yeni bir glyph aldığınızda eski glyph’iniz yokolmuyor.


Ayrıca artık durmadan topladığınız Emblem of Triumph ve Emblem of Frost’lar toptan Justice Points’e döndürülüyor. Eski emblemler ise belli altın karşılıklarında değiştirilmiş durumunda. Her PvP birimi ise Honor Point’e belli oranlarla dönüştürülmüş.


Guild’ler de bu yeni yamadan nasibini almış. Artık –o kadar insan toplayabilirseniz- 1000 kişilik bir guild oluşturabiliyorsunuz.


Genel olarak oyunun arayüzleri ve oynanışlarıda değişiklikler bulunuyor ve yeni ek paketin çoğu oyuncuyu uzun bir süre daha WoW’da tutacağını söyleyebiliriz. Ayrıca yeni ek paketten önce gelecek olan 4.0.3 yaması “The Shattered”, Azeroth’u sonsuza dek değiştirecek.


Bu haftalık da bu kadar diyoruz ve World of Warcraft’a girmeye çalışan bendeniz, Blizzard destek hattıyla mücadeleme geri dönüyorum. Haftaya görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu